Un mash de dimensiuni uriașe, arborat pe turnul-clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Elena Avramescu 23.11.2021, 15:56
Un mash de dimensiuni uriașe, arborat pe turnul-clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Un mash ce are în componenţă şi steagul tricolor, fiind de dimensiuni extrem de mari, a fost arborat, marţi, de către salvamontişti pe turnul-clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, în pregătirea manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României în „Oraşul Marii Uniri”.

Un mash, arborat pe turnul-clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Acest mash cuprinde imaginea stilizată a cetăţii Vauban, logoul „Cealaltă Capitală”, inscripţia „1 Decembrie. Bine aţi venit în capitala de suflet a românilor, Alba Iulia” iar în partea de jos, tricolorul. În plus, autorităţile locale au început să „împodobească” Alba Iulia cu sute de steaguri, cel al României şi cel al Uniunii Europene.

În plus, autorităţile locale au început să „împodobească” Alba Iulia cu sute de steaguri, precum cel al României şi cel al Uniunii Europene.

Am încercat să punem pe toate bulevardele principale, la intrările în oraş. Ţin să fac un apel la albaiulieni, să îşi afişeze la case, la blocuri, la balcoane drapelul naţional. E ceea ce cred eu că ne uneşte, este simbolul naţional şi ceea ce trebuie să ne dea unitate, a afirmat, miercuri, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, într-o conferinţă de presă în care au fost prezentate detalii despre programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională, potrivit Agerpres.ro.

Un mash, arborat pe turnul-clopotnita al Catedralei Reintregirii din Alba Iulia
Alba Iulia

Primarul a mai spus că au fost trimise din timp invitaţii pentru ziua de 1 Decembrie autorităţilor de la nivel central, iar Administraţia Prezidenţială a transmis că şeful statului va fi reprezentat în 1 Decembrie la Alba Iulia de consilierul de stat Constantin – Dudu Ionescu. Acesta a mai adăugat şi că „probabil va veni primul ministru”.

Prefectul Nicolae Albu a spus că evenimentele au fost gândite în aşa fel încât să fie cât mai dispersate în toată Cetatea, ținând cont de contextul epidemiologic actual, pentru a nu genera aglomerări.

Apelul este să venim la Alba Iulia la Ziua Naţională şi doar atât. Să nu politizăm evenimentul, a mai spus prefectul.

Gabriel Pleşa a spus că i-a rugat pe organizatori să nu aibă mesaje anti sau pro-vaccinare, ținând cont de condiţiile în care programul manifestărilor oficiale va debuta în Alba Iulia în 1 Decembrie cu un Marş al Unirii, pentru care a solicitat aprobare un deputat AUR.

Oricine este binevenit, dar nu ne dorim nici politizarea, nici o dispută între pro şi anti vaccinişti, pentru că nu este cazul, a mai spus edilul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...