EXCLUSIV

Medicul Adrian Marinescu, despre starea lui Alexandru Arşinel şi a soţiei acestuia. Cât vor sta în spital, dacă au fost vaccinaţi

Alexandru Catalan 20.04.2021, 18:23
Medicul Adrian Marinescu, despre starea lui Alexandru Arşinel şi a soţiei acestuia. Cât vor sta în spital, dacă au fost vaccinaţi

Vestea îmbolnăvirii unuia dintre cei mai îndrăgiţi actori ai momentului, Alexandru Arşinel, şi a soţiei sale, de COVID-19, a luat prin surprindere pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât ambii se vaccinaseră împotriva noului tip de coronavirus, cu cel de tip Pfizer, inclusiv prin efectuarea rapelului. Purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean “Matei Balş”, medicul Adrian Marinescu, a declarat pentru impact.ro: ”Fără efectuarea vaccinului, cei doi ar fi fost în prezent într-o situaţie mult mai gravă decât se află în prezent”.

”Fără efectuarea vaccinului, Arșinel și soția lui ar fi fost intubaţi, la Terapie Intensivă, cu o formă gravă a bolii”

Alexandru Arşinel şi soţia lui au dezvoltat o formă uşoară a bolii. Ca atare, se află internaţi, de câteva zile, în secţii normale, nu la Terapie Intensivă. Vârsta lor, de peste 80 de ani, dar şi starea de sănătate a fiecăruia, fără a intra acum în detalii, i-ar fi pus cu siguranţă într-o postură delicată în faţa acţiunilor coronavirusului. Fără efectuarea vaccinului, aproape sigur ar fi fost intubaţi, la Terapie Intensivă, cu o formă gravă a bolii. Aşa, îi ţinem sub control cel puţin întreaga săptămână şi sperăm să treacă cât mai lin posibil prin această boală, şi cu ajutorul nostru, şi cu cel al bunului Dumnezeu!”, a precizat doctorul Adrian Marinescu.

El a mai precizat că vaccinul nu-ţi oferă o imunitate garantată 100%, în faţa virusului, dar cu ajutorul lui poţi trece mult mai uşor prin boală.

“Avem aceste vaccinuri de câteva luni, care constituie un mare ajutor în lupta noastră împotriva actualei pandemii. Nu există însă niciunul care să ne garanteze o imunitate de sută la sută. Pfizer a anunţat 95% eficacitate în prevenirea bolii, Moderna, 94%, ca să vorbim despre două dintre ele. Însă ele ne garantează un aliat de nădejde, fiindcă nu vom face forme severe. Este exact situaţia din cazul domnului Alexandru Arşinel şi a soţiei sale. Iată de ce insistăm atât pentru vaccinare, fiindcă acest lucru îl ajută şi pe individ, pe cel ce se vaccinează, dar şi comunitatea medicală unde mai apoi acesta va fi internat până la vindecare. Aşadar, te poţi infecta, dar viaţa ta nu mai e pusă în acelaşi grad de pericol”, mai spune Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu, despre starea lui Alexandru Arşinel şi a soţiei
Alexandru Arșinel și soția sa

Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi, iar soția lui este paralizată

Alexandru Arşinel, directorul onorific al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, din Capitală, şi soţia lui, Marilena, au o vârstă înaintată, peste 80 de ani, și probleme medicale mai vechi. Arşinel a fost supus cu succes, în 2013, unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, iar soţia lui este paralizată. De altfel, tocmai situaţia medicală a soţiei sale, femeia de care Arşinel are grijă de ani buni, le-a permis celor doi soţi să se programeze încă din primul val al vaccinării, injecţiile fiindu-le administrate chiar la domiciliu, după cum ne-a precizat Alexandru Arşinel. Cei doi vor serba, în această vară, 55 de ani de când s-au cunoscut, din căsătoria lor rezultând doi băieţi, Bogdan Traian şi Cristian, ambii fără pasiuni sau ambiţii actoriceşti, după modelul celebrului lor părinte.

Urmăriți Impact.ro și pe