Un lider PNL, atac fără precedent la adresa UDMR. Îi acuză că sunt finanțați de la Budapesta. „Nu e în regulă”

Stan Filon 03.08.2022, 10:19
Un lider PNL, atac fără precedent la adresa UDMR. Îi acuză că sunt finanțați de la Budapesta. „Nu e în regulă”

Un parlamentar PNL aduce acuzații grave UDMR și cere chiar ieșirea Uniunii de la guvernare, după ultima vizită făcută de premierul ungar Viktor Orban. Liberalul spune că ungurii fac investiții serioase în Transilvania, pe care o cumpără bucată cu bucată, cu binecuvântarea UDMR. Ultima achiziție a unei firme apropiate de guvernul Orban a fost o clădire istorică simbol al județului Satu Mare. Celălalt partid aflat la guvernare, PSD, tace mâlc legat de activitatea duală a UDMR.

Un lider PNL, atac fără precedent la adresa UDMR

UDMR a enervat la culme cel puțin un liberal, care acuză Uniunea că primește bani atât de la Guvernul României, dar și de la Guvernul Ungariei. În plus, acesta spune că UDMR este loială Ungariei, de parcă ar face parte din guvernul Ungariei, nu din cel al României. Cel care aduce acuzații grave UDMR este Adrian Cozma, deputat și preşedintele PNL Satu Mare.

„UDMR şi FIDESZ vor să creeze un stat maghiar mai mic în România. Toate acţiunile lor arată asta. Vin bani cu dedicaţie pentru a ţine legate comunităţile lor prin toate felurile. De la guvernul maghiar, de la firme agreate de guvernul maghiar. Au început chiar să cumpere la bucată părţi din Transilvania. Clădiri importante, terenuri, unele chiar în centrul oraşelor. Unele terenuri de interes public, cum e cazul de la Satu Mare. O societate a Guernului Ungariei( MANEVI),  cu concursul UDMR, a achiziţionat Hotelul Dacia, o clădire istorică un simbol al judeţului Satu Mare. Acum vor sa concesioneze o suprafaţa de 3500 metri pătraţi din Centrul Municipului Satu Mare, acestea sunt doar câteva exemple. Nu e în regulă”, a declarat Cozma pentru adevărul.ro.

Un lider PNL, atac fara precedent la adresa UDMR
Un lider PNL, atac fara precedent la adresa UDMR

„Cumpără Transilvania la bucată”

Liberalul a mai precizat că la cum se comportă liderii Uniunii, aceştia dau impresia că fac parte din Guvernul de la Budapesta, nu din cel de la Bucureşti.

„Pe mine nu mă interesează ce zice Viktor Orban, ci ce face în România şi mai mult mă interesează cum se raportează miniştrii din Guvernul României la acţiunile lui. Miniştri UDMR sunt ataşaţi şi arată în fiecare zi loialitate fată de Viktor Orban, Acest lucru e clar. Doar cine nu vrea, nu vede. Rămâne să vedem ce facem în continuare. Eu am spus limpede: UDMR trebuie să plece de la guvernare. UDMR parcă face parte din Guvernul de la Budapesta şi nu din  Guvernul României”, a spus liberalul.

Social-democrații încă nu și-au format o opinie legată de colegii de la UDMR sau dacă și-au format, atunci o țin pentru ei. Liderul PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a precizat pentru sursa citată că nu are informaţii pe acest subiect şi nu poate să comenteze. Senatorul Radu oprea spune însă că finanțările primite de UDMR sunt legale, altfel se activau instituțiile statului.

Urmăriți Impact.ro și pe