Un imn național, cântat pe un stadion pentru prima dată din 1950. Moment emoționant la Campionatul Mondial din Qatar

Anca Manolica 21.11.2022, 17:20
Un imn național, cântat pe un stadion pentru prima dată din 1950. Moment emoționant la Campionatul Mondial din Qatar

Intonarea imnurilor naționale înaintea meciurilor internaționale de fotbal este o tradiție de lungă durată a acestui sport. Jucătorii se aliniază la marginea terenului pentru ceea ce reprezintă, de fapt, un ultim gest de entuziasm înainte de începerea luptei pe teren. Chiar dacă aceste momente sunt emoționante, cel petrecut în a doua zi de competiție la Mondialul din Qatar le-a depășit pe toate.

Ce imn s-a auzit astăzi cântat pe un stadion pentru prima dată din 1950

Imnul Marii Britanii, „God Save The King”, care îl înlocuiește pe „God Save The Queen”, a răsunat luni, 21 noiembrie, pentru prima oară la Cupa Mondială din Qatar după 1950. Atunci a fost ultima oară când Regatul Unit a avut un monarh, pe Regele George al VI-lea. Acesta este, de acum, imnul folosit de echipa națională a Angliei ca imn sportiv la partidele internaționale.

Astfel, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în luna septembrie, şi încoronarea Regelui Charles al III-lea, imnul Angliei s-a schimbat în God Save The King. Acesta a fost sinonim cu Anglia încă de la prima sa apariție în 1745.

Ultimul Mondial la care s-a intonat a fost cel din Brazilia 1950, cu doi ani înainte de decesul Regelui George al VI-lea, când Anglia a fost eliminată încă din faza grupelor.

Noul imn al Angliei auzit la Mondialul din Qatar
Noul imn al Angliei auzit la Mondialul din Qatar

Moment jenant cu un jucător al naționalei Angliei

Noul imn a fost intonat luni, 21 noiembrie, la meciul Anglia – Iran, din grupa B a Cupei Mondiale din Qatar. Însă, a existat un moment care nu a fost trecut ușor cu vederea de internauți. Fanii Angliei susțin că mijlocașul ofensiv Mason Mount a cântat „God Save Our Gracious QUEEN” în timpul imnului național înainte de primul meci cu Iran.

Așadar, în timp ce cânta imnul național, jucătorul de 23 de ani a părut să fi uitat că noul monarh, Regele Carol al III-lea, se află acum pe tron. Astfel că, imediat au apărut postări pe Twitter în care fanii au aclamat faptul că mijlocașul lui Chelsea a rostit cuvintele greșite.

Aproape trei milioane de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar s-au vândut înainte de începerea marelui eveniment sportiv, a anunţat duminică FIFA, dezvăluind totodată că turneul urmează să îi aducă o sumă record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) până la finele anului.

Citește și: Cine transmite Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Unde pot urmărite live meciurile

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...