Start la Cupa Mondiale din Qatar. O fabuloasă ceremonie de deschidere

Mihnea Tălău 20.11.2022, 20:29
Start la Cupa Mondiale din Qatar. O fabuloasă ceremonie de deschidere

Cu puțin timp în urmă s-a dat startul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar. Este cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale de fotbal, iar investițiile  de peste 200 de miliarde de euro.

Deschiderea CM și primul meci de la Cupa Mondială

Ceremonia de deschidere și primul meci de la Cupa Mondială a avut loc, duminică seara, pe stadionul Al-Bayt. Arena este una dintre cele șapte construite special pentru Cupa Mondială. Mai mult decât atât, aceasta este nouă, fiind inaugurată în anul 2021 și având o capacitate de 60.000 de locuri.

Stadionul care găzduiește Cupa Mondială de anul acesta are un acoperiș cu un design special, care imită un cort beduin. Astfel, costurile pentru construcție sa se ridică la 847 de milioane de euro. Situat pe locul doi, cu o capacitate mai mică decât Lusail Stadium, Al-Bayt este cel mai scump stadion din lume, scrie spynews.ro.

În afară de meciul de deschidere, stadionul Al-Bayt va mai găzdui patru jocuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi și unul din semifinale.

Care sunt cele opt stadioane pe care se desfășoară CM din Qatar

Lusail Stadium din Lusail are o capacitate de 80.000 de locuri. Arena a fost inaugurată în anul 2022. Aceasta va găzdui cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi, unul din semifinale, finala.

Al Bayt Stadium din Al Khor are o capacitate de 60.000 de locuri și a fost inaugurat în 2021. Acesta va găzdui cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi, unul din semifinale.

Al Janoub Stadium din Al Wakrah este un stadion cu o capacitate de 40.000 de locuri. Mai mult de atât, această arenă a fost inaugurată în 2019. Aici vor fi găzduite cinci meciuri din grupe, unul din optimi.

Ahmad Bin Ali Stadium din Al Rayyan beneficiază de o capacitate capacitate de 40.000 de locuri, și a fost inaugurat în 2020. Pe acest stadion vor fi găzduite cinci meciuri din grupe, unul din optimi.

Khalifa International Stadium din Doha este stadionul cu o capacitate de 40.000 de locuri și inaugurat în anul 1976. Pe această arenă vor fi găzduite cinci meciuri din grupe, unul din optimi, finala mică.

Education City Stadium din Doha este arena cu o capacitate de 40.000 de locuri. Ea a fost inaugurată în 2020 și vor fi găzduite cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi.

Stadium 974 din Doha, cu o capacitate de 40.000 de locuri, a fost inaugurat în 2021. Aici se vor juca cinci meciuri din grupe, unul din optimi.

Al Thumama Stadium din Doha are o capacitate de 40.000 de locuri. Arena a fost inaugurată în 2021 și se vor disputa cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi.

Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...