Un hotel celebru din București își schimbă numele. Transformarea costă 40 de milioane de euro

Dumitrică Roxana 20.07.2022, 11:57
Un hotel celebru din București își schimbă numele. Transformarea costă 40 de milioane de euro

Hotelul „Athénée Palace” are 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului. O dată cu  rebranduirea hotelului, „Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare la începutul anului viitor, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.

Cât de dificilă a fost achiziţionarea hotelului

„InterContinental Athénée Palace Bucharest” devine astfel singurul hotel din România operat sub brandul „InterContinental ®Hotels & Resorts” și va impune noi standarde în domeniul turismului de lux. Contractul de management al hotelului a fost un proces lung și laborios. Mai mulți operatori internaționali de notorietate și-au dorit să opereze hotelul „Athénée Palace”. După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu „IHG Hotels & Resorts, urmând ca din anul 2023, hotelul „Athénée Palace” să fie operat sub brandul „InterContinental”. ,,De altfel, IHG Hotels & Resorts ne este deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul Crowne Plaza Bucharest, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București”, afirmă proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”, George Copos.

Copos deţine numeroase hoteluri, printre care Crowne Plaza București,  Sport, Bradul și Poiana în staţiunea montană Poiana Braşov și Hotelul Europa, cu  centrul SPA , din Eforie Nord.

Ce dotări va avea hotelul

Dotările hotelului, atât cele din camere, cât și cele din spațiile publice, precum restaurantele și sălile de conferințe, se vor situa la cele mai ridicate standarde. Pentru asta, însă este nevoie de un amplu proces de investiții. În toată această perioadă de tranziție hotelul rămâne deschis clienților.

Actualul Athénée Palace Hilton reprezintă o clădire-emblemă pentru Bucureștiul de odinioară, dar și, în egală măsură, pentru capitala din zilele noastre. Construit în 1914, imobilul a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, consolidare și actualizare. În perioada anilor 1930-1940, după cum se arată pe site-ul oficial al hotelului, Barul englezesc alături de salonul „Le Diplomate“ reprezentau două dintre punctele principale de atracție pentru societatea Bucureștiului interbelic.

Investițiile în restaurarea clădirii istorice „Athénée Palace” depășesc 40 milioane de euro și au ca obiectiv sporirea nivelului de confort și alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume.

 

Urmăriți Impact.ro și pe