Un gălățean a primit mesaj că e infectat cu Covid, deși nu-și făcuse testul. Și nici n-a fost glumă. Cum a fost posibil

Cristian Cojocaru 06.11.2020, 11:51
Un gălățean a primit mesaj că e infectat cu Covid, deși nu-și făcuse testul. Și nici n-a fost glumă. Cum a fost posibil

Se spune că America este țara tuturor posibilităților. Totuși această afirmație este mai plauzibilă în cazul României. Iată ca întâmplarea face ca încă un lucru să întărească acest lucru. Un bărbat din Galați, a primit un mesaj prin care era informat că este infectat cu Covid-19, desi acesta nu-și făcuse testul. Mesajul a fost primit din partea clinicii unde acesta și-a făcut analize. Reprezentanții clinicii, una privată, au declarat că vor investiga cazul.  

Informat că e infectat cu Covid, deși nu-și făcuse testul

Întâmplarea face ca, în anumite momente, să ajungi în situații față de care nu știi cum să reacționezi. Parcă îți vine să plângi, parcă îți vine să râzi. Din cauza neatenției combinat cu slaba tehnologizare, un gălățean a ajuns în aceeași situație. Obișnuitul răspuns precum ”vom investiga” sau ”ping-pong-ul” responsabilității, nu au întârziat să apară.

Dacă testul nu avea cum să mi se facă, e clar că s-a greşit numărul. Probabil că cineva care chiar are COVID se plimbă liniştit printre noi” , declara Răzvan Postolache.

Situația neprevăzută a apărut când bărbatul și-a făcut niște teste la o clinică privată din Galați. Analizele au constat într-un exudat faringian și analize de sânge. Aproape de miezul nopții, acesta a primit un mesaj text, care i-au trezit anumite temeri.

Noaptea la 22,36 am primit un SMS de pe un număr scurt prin care anunța că sunt pozitiv, eu nefacându-mi niciun test COVID. A urmat o bâlbâială a autorităţilor, atât a companiei care făcea analizele medicale, cât și a celor de la DSP pe care i-am sunat și i-am întrebat dacă sunt în baza lor de date ca fiind pozitiv COVID ”, relata Răzvan Postolache 

DSP Galati
DSP Galati

Răspunsurile instituției și al reprezentantului clinicii

Răzvan s-a adresat Direcției de Sănătate Publică Galați pentru a confirma sau infirma. Reprezentanții au căutat pe platforma instituției fără rezultat. Acesta nu figura nici pe lista celor pozitivi de Covid dar nici pe cea a celor negativi.

”Noi am concluzionat că ar fi putut exista posibilitatea ca cineva să se fi folosit de numărul dumnealui de telefon sau la laboratorul unde domnul și-a făcut analizele să fi fost o eroare și cineva sa fi notat numărul lui de telefon pe o altă fișă de înregistrare” , a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galați. 

Acesta s-a adresat clinicii unde și-a făcut analizele, pentru mai multe răspunsuri. Deloc surprinzător, reprezentantul clinicii, a anunțat că va investiga cazul.

Compania noastră nu transmite rezultatele analizelor prin SMS, ci doar informează pacienții, prin intermediul acestui canal, cu privire la disponibilitatea rezultatelor analizelor efectuate în cadrul Laboratorului. SMS-ul apărut în spațiul public ca fiind trimis în numele companiei noastre nu a fost trimis de compania noastră, declara reprezentantul clinicii. 

Pentru situația deloc neplăcută în care acesta se află, gălățeanul a afirmat că este decis să depună plângere la poliție, potrivit digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI