O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă uluitoare a DSP-ului

Mihai Roșoiu 27.10.2020, 15:16
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă uluitoare a DSP-ului

Situație revoltătoare în România, unde o localitate a fost carantinată, deși nu avea niciun caz de COVID-19. Prefectura Dâmbovița a demarat o anchetă în urma căreia a ajuns la concluzia că vinovată pentru situație este DSP.

Au greșit numele localității din Dâmbovița care a fost carantinată

Locuitorii satului Vârfuri au fost nevoiți să respecte restricțiile impuse de lege în situația carantinării. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a încurcat datele și a instituit carantina pe raza unei localități în care nu existau cazuri de COVID-19. Angajații Prefecturii au descoperit această confuzie și au luat măsuri în consecință. Aceștia au ridicat restricțiile pentru locuitorii din Vârfuri și le-au instituit pentru un alt sat din județ.

Locuitorii din Varfuri s-au supus restrictiilor carantinarii
Locuitorii din Varfuri s-au supus restrictiilor carantinarii

Un număr mare de cazuri depistate s-a înregistrat în Vișinești. Astfel, autoritățile din Dâmbovița au reparat greșeala celor de la DSP, instituind restricții în zona cu probleme.

Prefectura județului Dâmbovița a emis și un comunicat de presă în care a lămurit situația creată:

„Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se relatează în comunicat.

Gafa uluitoare a DSP-ului scoasă la lumină de Prefectură

În același comunicat de presă al Prefecturii Dâmbovița se indică și vinovații. Se pare că angajații DSP, care centralizează datele din teritoriu, au făcut o gafă, care a condus la o situație neobișnuită:

”Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19.  Acestea își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița. Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, a mai transmis Prefectura.

Prefectura Dambovita a gasit vinovatul
Prefectura Dambovita a gasit vinovatul

Cel mai probabil, în perioada următoare, vom asista și la sancțiuni pentru angajații care au comis gafa. Reprezentanții Guvernului au transmis că vor revoca ordinul de carantinare al localității Vârfuri. Fără să existe vreun caz activ de coronavirus în acest sat, oamenii au fost nevoiți să suporte restricțiile impuse de lege.

Oamenii din localitatea din Dâmbovița care a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID au primit cu bucurie vestea. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să respecte măsurile dure impuse de carantină.

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, până în acest moment DSP nu a venit cu explicație care să justifice eroarea.

Urmăriți Impact.ro și pe