Un fotbalist din naționala României nu a fost niciodată la clubul la care s-a transferat de cinci ani. „Nici măcar în țară n-am intrat”

Marian Cărăvan 08.04.2020, 17:27
Un fotbalist din naționala României nu a fost niciodată la clubul la care s-a transferat de cinci ani. „Nici măcar în țară n-am intrat”

În sport se întâmplă uneori lucruri ciudate. Este și cazul unui fotbalist dn naționala României care nu a fost niciodată la clubul la care s-a transferat de cinci ani.

Un fotbalist din naționala României nu a fost niciodată la clubul la care s-a transferat de cinci ani. „Nici măcar în țară n-am intrat”

Este o situație întâlnită în cazurile în care un club achiziționează un jucător, dar nu îl folosește, ci îl împrumută la alte echipe. O astfel de poveste trăiește și fotbalistul român Cristi Manea. Acesta a fost transferat de Apollon Limassol în 2015 și, chiar dacă au trecut aproape cinci ani de la momentul semnării contractului, jucătorul declară că nu a fost nici măcar o zi la clubul de care încă aparține. Gruparea cipriotă a plătit 2.500.000 de euro pentru achiziționarea fundașului dreapta de la Viitorul, dar nu l-a folosit nici măcar o dată. Pentru că Apollon a decis să-l împrumute pe jucătorul român.

La o lună de la semnarea contractului, Manea a fost împrumutat în august 2015 la Mouscron, iar în următoarele sezoane a revenit în Liga I, sub formă de împrumut la CFR Cluj și FCSB.

„N-am fost niciodată în Cipru”, a dezvăluit Cristi Manea, citat de Fanatik.

Oferte din Spania și Italia pentru Cristi Manea

Fotbalistul aflat acum la CFR Cluj, sub comanda lui Dan Petrescu, susține că a avut oferte din Spania și Italia, însă toate tratativele au picat din cauza pretențiilor financiare ale celor de la Apollon Limassol.

Cristi Manea a fost unul dintre oamenii de bază în naționala U21 condusă de Mirel Rădoi, care a făcut senzație anul trecut la Europeanul din Italia și San Marino.

„Am fost dezamăgit că nu am prins un transfer după EURO U21, pentru că era momentul, dar mai este timp. Sunt tânăr și rămân acele performanțe pentru cine vrea să mă cumpere. A fost o ofertă din Spania și din prima ligă din Italia, dar nu s-au înțeles la bani. Cereau tot timpul cu 1.000.000 de euro mai mult”, a declarat Cristi Manea, conform ProSport.

Cristi Manea recunoaște  nu regretă că a semnat cu gruparea cipriotă, chiar dacă nu a jucat niciun minut pentru Apollon. „Nu regret, pentru că aceea a fost prima și singura ofertă atunci și era o diferență foarte mare și din punct de vedere financiar. Eu abia jucasem cinci-șase meciuri la Viitorul și un meci în națională. Aveam 16-17 ani și cred că 90% dintre jucători ar fi semnat dacă erau în locul meu”, recunoaște Cristi Manea.

Cristi Manea s-a născut pe 9 august 1997, la Agigea. În 2016, jurnaliștii de la Marca l-au inclus în echipa celor mai buni juniori U19 din Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe