Un fost președinte al Rusiei, mesaj tranșant pentru Ucraina. Ce nu trebuie să primească de la americani

Stan Filon 27.08.2022, 18:58
Un fost președinte al Rusiei, mesaj tranșant pentru Ucraina. Ce nu trebuie să primească de la americani

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a vorbit despre războiul declanșat de țara sa pe teritoriul Ucrainei, iar viitorul nu sună deloc bine pentru poporul ucrainean. Fostul lider de la Kremlin a spus ce nu ar trebui să primească Ucraina din partea Statelor Unite ale Americii, însă a venit și cu o veste foarte proastă pentru ucraineni, dar și pentru cei care sperau ca războiul să se termine cât mai repede.

Un fost președinte al Rusiei, mesaj tranșant pentru Ucraina

Dmitri Medvedev, fost președinte și actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, este un aliat puternic al lui Vladimir Putin. Acesta este la curent cu planurile pe care Rusia le are în Ucraina, iar recent a făcut declarații halucinante! Președintele Vladimir Putin a pornit războiul din Ucraina pentru așa-zisa „denazificare” a țării vecine, dar și pentru a se împotrivi intrării Ucrainei în NATO.

Ei bine, la mai bine de șase luni de la declanșarea războiului pe teritoriul ucrainean, iată că administrația de la Moscova s-a răzgândit. Prin vocea lui Dmitri Medvedev, aceasta a declarat că nici măcar renunțarea Ucrainei la ideea de a adera la Alianța Nord-Atlantică nu va pune capăt războiului. Medvedev a acordat recent un interviu pentru o televiziune din Franța, în care a spus că Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă cu anumite condiţii.

Un fost presedinte al Rusiei, mesaj transant pentru Ucraina
Un fost presedinte al Rusiei, mesaj transant pentru Ucraina

„Este deja insuficientă pentru a stabili pacea”

„Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea”, a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI.

Dar cât va mai dura războiul? Ei bine, Medvedev a spus că țara sa va continua operațiunea militară până când își va atinge obiectivele. Rusia şi Ucraina au purtat mai multe runde de negocieri, care nu au ajuns însă nicăieri și este foarte puțin probabil ca acestea să fie reluate.

Totodată, Dmitri Medvedev vine și cu un avertisment la adresa Ucrainei, dar și a Statelor Unite ale Americii. Acesta are legătură cu armele trimise de Washington în Ucraina. Spune că situația s-ar schimba dacă Ucraina va primi arme cu bătaie lungă, făcând referire la lansatoarele americane de rachete multiple HIMARS, care momentan nu ar reprezenta o problemă pentru armata rusă.

„Înseamnă un lucru când acest tip de rachetă zboară pe o distanţă de 70 km, dar e altceva când e vorba de 300-400 km. Atunci ar fi o ameninţare directă pentru teritoriul Federaţiei Ruse”, a avertizat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, informează Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...