Un fost jucător de la Steaua dă de pământ cu Generația de Aur. „Gică Hagi nu a fost cel mai bun. N-are nimeni curaj să-i spună”

Marian Cărăvan 12.08.2020, 14:14
Un fost jucător de la Steaua dă de pământ cu Generația de Aur. „Gică Hagi nu a fost cel mai bun. N-are nimeni curaj să-i spună”

Rezultatele obținute de naționala de fotbal a României la Campionatul Mondial din 1994 a dat naștere sintagmei „Generația de Aur”. Însă un fost jucător al Stelei nu e de acord cu așa ceva și îi atacă dur pe „tricolorii” care au scris istorie în America.

„Generația de Aur” nu e pe placul unui fost jucător de la Steaua

Nu toți apreciază performanțele realizate de fotbalul românesc. E adevărat că România nu a fost pe podium la nicio ediție de Campionat Mondial, că de două decenii privim competiția doar la televizor, dar statisticile ne arată că la un moment dat chiar am contat în fotbalul mare. Și adversari cu nume tremurau în fața tricolorilor. Victoriile obținute de Gică Hagi și colegii săi au scos microbiștii în stradă, pentru adevărate Revelioane în plină vară. Anii au trecut, au rămas amintirile frumoase, dar nu toți simt la fel. Un fost jucător de la Steaua i-a criticat vehement pe tricolorii incluși în Generația de Aur a fotbalului românesc.

„Ce au câștigat de o numim Generație de Aur? Ce să mai zică bulgarii, croații… Eu cred că s-a creat această părere, că au făcut nu știu ce perfomanță. Păi în 1996, la Campionatul European câte puncte au făcut? Zero. Pentru mine, Generație de Aur înseamnă să te lupți cinci-șase ani la același nivel. Ce să mai zică Stoicikov, Savicevic. Să vedem ce am realizat dacă tot vrem statui. Ei în 94 nu au avut nicio perfomanță”, a spus fostul fotbalist Alin Stoica, fiul celebrului Tudorel Stoica, om de bază în marea echipă a Stelei din anii 80.

Alin Stoica, atac dur la adresa lui Gică Hagi și a Generației de Aur

„Gică Hagi nu a fost cel mai bun. N-are nimeni curaj să-i spună”

Invitat special într-o emisiune tv, Alin Stoica nu s-a putut abține și l-a atacat dur pe Gică Hagi, pe care nu-l consideră deloc cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.

„El (n.r. – Gheorghe Hagi) se crede cel mai mare jucător din toate timpurile. Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună. De la Barcelona, de la Real Madrid, de ce a plecat tocmai la Brescia, nu se găsea o echipă ca Valencia și cu Brescia cade în Liga 2. Hai, vă rog eu frumos, dacă venea Juventus, pleca la Barcelona?

Dacă el zice așa, că a fost cel mai bun din toate timpurile. Dacă lui nu îi spune nimeni nimic și tot urlă. Au fost fotbaliști mai mari. Dacă se putea, pleca înainte de revoluție, păi, câți jucători nu plecau. Eu cred că trebuie să îi spuneti dumneavoastră lui Hagi să se tempereze puțin să nu mai urle că a jucat. Bine, a jucat la Real Madrid, dar de ce a plecat după la Brescia? Nu a zis nimeni că nu a fost un jucător mare, dar nu a fost cel mai bun”, a declarat Alin Soica, invitat în emisiunea „Ora exactă în sport” de la Pro X.

Alin Stoica, 40 de ani, este fiul lui Tudorel Stoica. A jucat pentru Anderlecht în perioada 1996-2002, fiind declarat la 21 de ani cel mai bun tânăr jucător din campionatul belgian. A bifat 13 selecții la naționala României.

Urmăriți Impact.ro și pe