Un fost jucător al lui Mircea Lucescu, amenințat de ruși că va fi împușcat. „Străbunicul meu e erou al Uniunii Sovietice. Nu sunteți sănătoși la cap”

Sorin Barbu 29.06.2022, 14:01
Un fost jucător al lui Mircea Lucescu, amenințat de ruși că va fi împușcat. „Străbunicul meu e erou al Uniunii Sovietice. Nu sunteți sănătoși la cap”

Un fost jucător al lui Mircea Lucescu de la Șahtior face dezvăluiri șocante. Ievhen Selezniov trăiește într-o zonă din așa zisa Republică Populară Donețk, controlată de forțele ruse, și susține că a fost amenințat că va fi împușcat dacă merge la mormântul familiei. Fotbalistul nu mai folosește limba rusă, în comunicarea cu presa, și a spus în ucraineană strămoșii lui au luptat în război în armata Uniunii Sovietice.

Ievhen Selezniov a povestit ce se întâmplă în Republică Populară Donețk

Ievhen Selezniov a jucat aproape 9 ani la Șahtior Donețk și a lucrat cu antrenorul român Mircea Lucescu. Este internațional ucrainean și a îmbrăcat de 58 de ori tricoul echipei naționale. Are 36 de ani, dar nu s-a retras din fotbal și are contract cu FK Minai, formație din prima ligă ucraineană. Deocamdată, campionatul a fost suspendat, așa că nu știe dacă va mai continua și după ce războiul se va încheia.

Ievhen Selezniov este una dintre vocile cele mai puternice din regiunea Donețk, controlată de ruși. S-a poziționat mereu împotriva războiului și a criticat intervenția din Ucraina.

„Nu înțeleg ce urmează să se întâmple. Nu există inimă, nu există creiere. Unii sunt spălați pe creier, idioți. Intră peste tine în casă, cine sunteți voi și ce faceți? Unde împușcați? Nu sunteți sănătoși la cap!”, a declarat fotbalistul.

Selezniov a vorbit și despre pretextul invocat de Vladimir Putin din ziua în care forțele armatei rusești au atacat Ucraina. Liderul de la Kremlin a vorbit despre „ o operaţiune militară specială de denazificare” a ţării.

„Ce ești tu, chirurg? Cine te-a pus? Și ce fascist sunt eu? M-am născut în Makeevka, străbunicul meu e erou al Uniunii Sovietice.

Trebuie să fiu salvat de propria persoană? Du-te dracului! Nu pot să merg la tată, la bunică și bunic la mormânt, pentru că mi-au spus că mă vor împușca acolo”, a spus Selezniov, citat de sport.ua.

Selezniov a jucat chiar și în campionatul Rusiei la Kuban Krasnodar, dar acum spune că este „rușinat” că a acceptat contractul.

Urmăriți Impact.ro și pe