Un festival important revine în România după un an de pauză. Pe ce post TV va fi transmis

Badea Violeta 16.08.2021, 18:04
Un festival important revine în România după un an de pauză. Pe ce post TV va fi transmis

Veste bună pentru iubitorii de operă! După un an de pauză, un festival important revine în România. Toate concertele şi ediţiile speciale vor putea fi următite și pe micile ecrane. Iată pe ce post TV va fi transmis!

Festivalul George Enescu revine în România

Așteptarea a luat sfârșit pentru iubitorii de operă din România! Anul acesta, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfășura în perioada 28 august – 26 septembrie, iar admiratorii muzicii de calitate sunt nerăbdători să urmărească acest eveniment de anvergură mondială.

Din păcate, festivalul nu a avut loc în anul 2020 din cauza pandemiei. Organizatorii vor să se revanșeze și promit un spectacol senzațional cu invitați pe măsură. Aceștia au anunțat că evenimentul va avea loc în București, în Sala Mare şi Sala Mică a Palatului, Ateneul Român şi Sala Radio.

De asemenea, organizatorii au anunțat participarea unor artiști și orchestre renumite în toată lumea. Aceștia au anunțat că pe scena Festivalului Enescu vor fi prezente London Mozart Players, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Orchestra Filarmonică din Zagreb şi Orchestra de Stat din Atena.

În plus, atmosfera va fi întreținută și de Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra şi Corul Academic Radio, orchestrele Filarmonicilor din Iaşi, Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Bacău, Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Naţională de Tineret şi Orchestra de Cameră Radio.

Pe ce post TV va fi transmis evenimentul
Pe ce post TV va fi transmis evenimentul

Pe ce post TV va fi transmis evenimentul

Festivalul Internaţional George Enescu se va putea urmări și pe micile ecrane. Cei care nu vor apuca să-și achiziționeze bilet vor putea vedea marele eveniment pe TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova. Mai exact, concertele şi evenimentele dedicate Festivalului vor putea fi urmărite la TVR 3, iar spectacolul de deschidere va fi difuzat şi la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

„Pandemia ne-a schimbat vieţile, însă unele lucruri rămân constante. Printre acestea şi faptul că Televiziunea Română este alături de Festivalul Internaţional George Enescu, un eveniment de anvergură mondială.

Suntem bucuroşi să transmitem un eveniment pentru care oameni din întreaga lume vin special la Bucureşti, o ediţie care reuneşte 32 dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 ţări.

Este o mândrie pentru noi să oferim publicului muzică de calitate, în interpretări de excepţie”, a menționat Ramona Săseanu, Director-General Interimar (DGI) al TVR.

Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu” este transmis de Televiziunea Română încă din anul 1958. La vremea aceea, cele mai importante celebrităţi artistice internaţionale au venit la Bucureşti pentru a-l omagia pe cel care le-a fost reper în viaţa muzicală internaţională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...