Directorul CNAIR, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost arestat preventiv. Ce promitea în schimbul sumelor uriașe de bani

Ana Anitoiu, Badea Violeta 23.10.2022, 23:07
Directorul CNAIR, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost arestat preventiv. Ce promitea în schimbul sumelor uriașe de bani

Un director din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost reținut și este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au precizat ce promitea oficialul în schimbul unor sume uriașe de bani.

Reacția directorului general al CNAIR

Update duminică, 23 octombrie 2022, ora 23:10. Directorul pentru întreţinere al CNAIR, Florea Dascălu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat că a luat mită și a făcut trafic de influență.

Update duminică, 23 octombrie 2022, ora 14:58. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că a luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al companiei, Florea Dascălu. Oficialul a precizat că va lua o decizie în privința acestuia în funcție de hotărârea instanței.

„Am luat act de reţinerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreţinere al CNAIR, Florea Dascălu, şi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

În funcţie de hotărârea instanţei privind solicitarea DNA în această speţă şi, în conformitate cu legislaţia muncii, voi lua o decizie privind suspendarea din funcţie a directorului Florea Dascălu”, a spus Cristian Pistol într-o declaraţie transmisă, duminică, presei.

Câți bani ar fi primit directorul din CNAIR

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, a directorului Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, Florea Dascălu.

Conform procurorilor, Florea Dascălu a fost reținut într-un dosar de luare de mită, trafic de influență în formă continuată și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Directorul din cadrul CNAIR ar fi primit de la un administrator de societate comercială, în perioada mai – 22 octombrie 2022, în mod repetat, sume de bani și alte foloase, toate în valoare totală de 37.060 lei.

Afacerea cu care au dat lovitura doi frati din Bihor
Un director CNAIR, retinut pentru luare de mită și trafic de influență

Ce promitea directorul din CNAIR în schimbul unor sume uriașe de bani

Directorul din CNAIR ar fi primit acești bani ca să-și exercite influența asupra unor funcționari publici și privați, promițând că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a acelui administrator. Adică pentru ca acesta să câștige contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire.

Procurorii au adăugat că tot în contul acelei sume, oficialul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

„Pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei,

iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.”, au stabilit procurorii.

Directorului Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, Florea Dascălu, va fi prezentat Tribunalului Timiș, duminică, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...