Site-ul neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe. Avertismentul CNAIR

Cazacu Alexandru 17.10.2022, 23:41
Site-ul neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe. Avertismentul CNAIR

Conducătorii auto care aleg să achite taxa de drum online trebuie să fie foarte atenți la site-urile unde fac plata. De ce spunem acest lucru? Ei bine, un site neautorizat vinde roviniete cu 200% mai scumpe decât în mod obișnuit, avertizează CNAIR într-un comunicat. Despre ce site este vorba, puteți afla în continuare.

Avertismentul CNAIR cu  privire la site-ul care vinde roviniete mult mai scumpe

După cum se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, există un site care, pe lângă faptul că nu este autorizat în acest sens, vinde roviniete cu 200% mai scumpe față de tariful real.

Mai exact este vorba despre portalul „digitale-vignette-ro.online/ro”. Aici, șoferii care aleg să plătească online taxa de drum riscă să achite sume mult mai mari, avertizează CNAIR.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro.

Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie”, a transmis, luni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Site-ul neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe
Site-ul neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe

Site-ul neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe

Compania de Drumuri precizează că nu își asumă nicio responsabilitate în ceea ce privește accesarea de către utilizatori, pentru achiziționarea de roviniete, a unor site-uri neautorizate. De la o taxă de 15 lei, cât plătesc în mod normal posesorii de autoturisme pentru o săptămână, se ajunge la aproape 44 de lei, pe site-ul menționat.

„În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul https://digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul https://digitale-vignette-ro.online/ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “taxa de serviciu”)”, au mai precizat reprezentanții CNAIR.

În mod obișnuit, la distribuitorii autorizați, pentru camioanele grele, taxa de drum pentru o zi costă 11 euro. În schimb, pe site-ul menționat anterior, aceeași rovinietă ajunge să coste 17,9 euro. În concluzie, șoferii trebuie să fie foarte atenți de unde achiziționează rovinietele, în caz contra plăti prețuri mult mai mari.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...