Un copil de 2 ani, găsit înecat în albia râului Cibin

Elena Avramescu 28.04.2022, 10:06
Un copil de 2 ani, găsit înecat în albia râului Cibin

Tragedie în Tălmaciu – Sibiu, în seara zilei de 27 aprilie. Părinţii unui copil de doar 2 ani și 9 luni au anunţat că acesta a plecat de acasă şi nu a mai revenit. Cel care a sesizat dispariția micuțului a fost tatăl acestuia, miercuri, la ora 20:35. Acesta a contactat Poliţia din Tălmaciucu privire la dispariţia fiului său care fusese văzut ultima dată cu o oră şi jumătate mai devreme, timp în care familia l-a căutat peste tot.

Copil de 2 ani, găsit fără suflare în albia unui râu

„S-au constituit în regim urgent echipe de cercetare, formate din patrule de poliţie, pompieri voluntari din Tălmaciu şi membri ai familiei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr.

Se pare că după mult de trei ore de la dispariţia copilului, în jurul orei 22:00, un bărbat a anunţat că l-a găsit în albia râului Cibin, la aproximativ 3 km distanţă de casă. Însă rămâne un mister pentru anchetatori felul în care copilul a reușit să ajungă atât de departe de locuinţă, la vârsta lui,

După ce a fost preluat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, medicii nu u avut ce să mai facă decât să declare decesul acestuia.

Copil de 2 ani, gasit fara suflare in albia unui rau
Copil inecat in albia unui rau

„Aseară în jurul orelor 22:05, în urma unui apel venit la 112, SAJ Sibiu a deplasat de urgenta doua echipaje medicalizate, unul de la Talmaciu (tip B) și unul de la Sibiu (cu medic) pentru un copil găsit înecat în zona localității Talmaciu la stația de epurare a apei.

Echipajele sosite la fata locului au găsit un băiat de 2 ani și 9 luni aflat în stop cardio-respirator și cu hipotermie severa. S-au inițiat manevrele de resuscitare la fata locului apoi continuându-se resuscitarea a fost transportat la CPU Luther Sibiu. Copilul a fost predat colegilor de la spital, aceștia continuând resuscitarea. Din păcate, cu toate eforturile salvatorilor copilul a fost declarat decedat”, a transmis și SAJ Sibiu.

În continuare sunt efectuate verificări pentru a se stabilii cu exactitate circumstanţele în care s-a produs acest eveniment tragic, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...