Florin Condurățeanu a murit. Celebrul jurnalist s-a stins în urma unui stop cardio-respirator

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 21:25
Florin Condurățeanu a murit. Celebrul jurnalist s-a stins în urma unui stop cardio-respirator

Doliu în presa din România. Florin Condurățeanu a murit. Celebrul jurnalist a fost răpus de un stop cardio-respirator sever.

Florin Condurățeanu a murit

Presa românească a pierdut unul dintre cei mai renumiți profesioniști. Florin Condurățeanu a murit, luni, în urma unui stop cardio-respirator. Anunțul a fost făcut de Mihai Gâdea, în direct, la Antena 3.

„Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut şi lucrat cu foarte mulţi oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Codurăţeanu. În urmă cu puţin timp am aflat că scumpul nostru coleg şi prieten a intrat în şoc cardio-respirator şi cu toţii am sperat ca Florin Condurăţeanu, aşa cum a învins întotdeauna, în profesie, în viaţă, să învingă şi în această seară. Dar bătălia aceasta iată, nu a câştigat-o.

Ceea ce însă a câștigat a fost bătălia cu întreaga viață. Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate, cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată. Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia. Și-a exercitat-o impecabil.

A fost alături de cei mai iubiți români și a reușit să le spună poveștile. A reușit să meargă în domeniul sanitar, de exemplu, cu o talent și cu o vocație rar întâlnită. Florin Condurățeanu, mai mult decât orice însă și-a iubit țara, i-a iubit pe care locuiesc în această țară. A luptat întotdeauna pentru marile valori când acestea erau nedreptățite. Florin Condurățeanu și-a iubit țara mai mult decât propria viață”, a anunţat Mihai Gâdea, luni seara, la Sinteza Zilei.

Florin Condurățeanu a acordat ultimul său interviu cu doar câteva săptămâni înainte, în luna mai a acestui an. Celebrul jurnalist a vorbit, atunci, despre lunga sa carieră în presă.

Florin Condurateanu
Florin Condurateanu

„Vă pup pe suflete!”

A lucrat la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV. A scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV. În mai bine de patru decenii de activitate, a vorbit cu cele mai importante nume din lumea publică de la noi din țară.

Va rămâne în memoria oamenilor nu doar prin reușitele profesionale, ci și datorită gusturilor și personalității sale excentrice: ochelarii de soare cu lentile viu colorate și celebra sa replică „Vă pup pe suflete!”.

Ultimii ani ai carierei sale au fost dedicați domeniului medical. Jurnalistul a realizat sute de emisiuni, la mai multe posturi TV românești, pe teme de sănătate. Puțini știu, însă, că și-a început cariera ca jurnalist sportiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...