Un copil de 13 ani din Iaşi, găsit în comă într-un şanţ. Băiatul fusese lovit de o maşină

Stan Filon 29.01.2022, 20:52
Un copil de 13 ani din Iaşi, găsit în comă într-un şanţ. Băiatul fusese lovit de o maşină

Caz șocant într-o localitate din Iași, unde un copil de 13 ani a fost găsit pe stradă, în comă. Acesta zăcea într-un șanț, după ce un șofer l-a lovit cu mașina și a fugit de la fața locului. Trecătorii l-au observat pe copil și au sunat imediat la 112, iar un elicopter SMURD a abandonat o misiune pentru a îi oferi copilului primul ajutor. Oamenii legii au plecat imediat în căutarea șoferului vinovat.

Copil de 13 ani lovit cu mașina și abandonat într-un șanț

S-a dat alarma la 112, după ce pe străzile din localitatea ieșeană Deleni a fost găsit un copil de 13 ani aflat în comă. Acesta se afla într-un șant și a fost observat de un trecător, care a alertat imediat autoritățile. Spre norocoul copilului, un elicopter SMURD aflat în misiune a abandonat misiunea în care se afla pentru a-i acorda copilului primul ajutor.

„Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chișinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconștient cu traumă, găsit într-un șanț. Elicopterul l-a găsit în comă politraumă și șoc traumatic pe băiețelul de 13 ani probabil lovit de o mașina. Acesta a fost intubat și ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice și încălzire. Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfânta Maria. Am anunțat neurochirurgul în legătură cu un hematom intracranian postraumatic. A venit mătușa pentru că părinții sunt la muncă în străinătate. Prognosticul este rezervat. Am anunțat poliţia. Ne rugăm să trăiască. O minune de copil. Din ce știm noi nu era nici o mașina la locul accidentului. Politia cercetează”,  a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Copil de 13 ani lovit cu masina si abandonat intr-un sant
Copil de 13 ani lovit cu masina si abandonat intr-un sant

Șoferul a fost găsit de oamenii legii

Oamenii legii au plecat imediat în căutarea șoferului vinovat și l-au găsit, într-un final. Cel care l-a abandonat pe copil în șanț este un bărbat în toată firea, în vârstă de 54 de ani, care va răspunde acum pentru fapta sa.

”Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că un minor în vârstă de 13 ani ar fi fost suprins și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Polițiștii nu au spus care a fost motivul prezentat de șofer pentru care a ales să fugă de la fața locului, lăsându-l pe copilul de numai 13 ani într-o baltă de sânge, în șanț.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...