Copil de 13 ani, împușcat din greșeală de polițiștii din Tulcea. În ce stare se află minorul

Andra Daoud 11.12.2021, 22:27
Copil de 13 ani, împușcat din greșeală de polițiștii din Tulcea. În ce stare se află minorul

Un copil de 13 ani din localitatea tulceană Turcoaia a fost împușcat sâmbătă seara, din greșeală, în timp ce se plimba cu bicicleta. Minorul a fost rănit în abdomen, în timp ce polițiștii urmăreau un șofer fugar, potrivit unor surse din cadrul poliției. Unul dintre agenți a tras mai multe focuri de armă, în încercarea de a-l opri pe șofer, iar unul dintre gloanțe a lovit un minor. În ce stare se află acum copilul și cum s-a încheiat urmărirea.

Polițiștii au rănit un copil de 13 ani, în timpul unei urmăriri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea au împușcat, din greșeală, un copil care se plimba cu bicicleta. Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în comuna Turcoaia. Polițiștii rutieri se aflau în timpul serviciului și au încercat să oprească un autoturism despre al cărui șofer știau că nu deține permis de conducere. Acesta nu a oprit la semnalul ofițerilor de la rutieră, așa că oamenii legii au pornit în urmărirea lui.

La scurt timp după începerea urmăririi, șoferul a ieșit din mașină și a încercat să fugă. Unul dintre agenți a început să tragă focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția șoferului fugar. În total, polițistul de la IPJ Tulcea a tras 10 focuri de armă (6 în plan vertical și 4 în direcția suspectului). Unul dintre gloanțe l-a nimerit pe acesta în gleznă și un altul a rănit un copil de 13 ani, care se plimba cu bicicleta.

Potrivit unor surse din poliție, glonțul cu pricina a ricoșat din pavaj în stâlp și din stâlp în abdomenul unui copil de 13 ani. Acesta venea de pe o altă stradă, pe bicicletă, și se îndrepta către intersecție. În urma incidentului, minorul a fost evaluat de medicii sosiți la fața locului. Nu prezintă răni grave, dar a fost transferat cu ambulanța la Spitalul Județean Galați pentru investigații suplimentare.

Copil de 13 ani, împușcat din greșeală de polițiștii din Tulcea. În ce stare se află minorul
Copil de 13 ani, împușcat din greșeală de polițiștii din Tulcea. În ce stare se află minorul

Șoferul fugar consumase alcool și mai avea un dosar penal

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și s-a depistat că avea o alcoolemie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta va trebui să răspundă pentru faptul că a condus sub influența alcoolului, dar și pentru faptele mai vechi. Pe numele său mai există un dosar penal pentru conducere fără permis.

În cursul zilei de 11 decembrie, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier, a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea.

În fapt, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Tulcea, în timp ce își desfășurau activitățile de serviciu pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic.

Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea, în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză.

Din cercetări, a reieșit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, de asemenea, astăzi, la momentul opririi în trafic, fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări. se arată într-o informare a Poliţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe