Un copil a reușit să-și salveze mama care leșinase în casă. Ce rol a avut jucăria lui favorită

Ioana Bucur 06.05.2021, 22:53

Are doar patru ani și este deja un erou. Un copil a reușit să-și salveze mama care leșinase în casă. Femeia îi datorează viața unei jucării: „El încerca să vorbească, dar polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte: Mama, căzut”.

Un copil a reușit să-și salveze mama care leșinase în casă

Essa are patru ani și este un mic erou. Băiețelul din Nottinghamshire, Marea Britanie, a reușit își salveze mama care leșinase în casă, cu ajutorul jucăriei sale preferate. Charlotte Khan a povestit, pentru BBC, cum băiețelul, care are un defect de vorbire, a sunat la Poliție imediat după ce a văzut că ea era lovită grav. Puștiul a reușit să spună celor din dispeceratul de urgență că „Mama, căzut! Mama, ajutor!”.

Totul s-a întâmplat în prima zi din luna mai, într-o sâmbătă liniștită. Charlotte și Essa erau singuri acasă, pentru câteva ore, cât tatăl copilului era la serviciu. Deodată, femeia a făcut o criză convulsivă, s-a dezechilibrat și în cădere s-a lovit puternic cu capul de colțul acvariului din casă. Micuțul i-a luat telefonul, pe care știa să îl folosească, și a sunat imediat la serviciul de urgență britanic – 999.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a povestit Charlotte Khan.

Un copil a reușit să-și salveze mama care leșinase în casă
Essa, băiețelul cu defect de vorbire care și-a salvat mama și jucăria lui preferată

„Mama, căzut!”

Essa i-a impresionat pe polițiștii care au ajuns în doar câteva minute la locuința lor. Puștiul nu a putut să le descuie ușa de la intrare, dar a reușit să le strecoare cheia prin fanta de la cutia poștală. După ce mama sa a primit îngrijiri medicale, Essa le-a arătat oamenilor legii jucăria sa preferată: o mașinuță de poliție pe care era imprimat numărul de urgență 999.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care „Mama căzut”. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

Charlotte este mândră de copilul ei, care a fost lăudat și de cei care au răspuns apelului, spunându-i că îi mulțumesc pentru „curaj și gândire rapidă”.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (n.r. – numărul de urgență în Marea Britanie). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”, a mai spus mama lui Essa. „În mod clar, nu am fi putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.