Un bunic și-a răpit nepoata și a cerut răscumpărare de 70.000 de euro de la fiica lui. Avea nevoie de bani pentru jocuri de noroc

Ana-Maria Tudor 26.04.2023, 23:37
Un bunic și-a răpit nepoata și a cerut răscumpărare de 70.000 de euro de la fiica lui. Avea nevoie de bani pentru jocuri de noroc

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din China a atras atenția publicului după ce a fost acuzat că și-a răpit propria nepoata și a cerut o răscumpărare de peste 70.000 de dolari pentru a-și acoperi datoriile la jocurile de noroc. Acest incident tulburător arată că dependența de jocurile de noroc poate duce la comportamente extreme și că persoanele care se confruntă cu această problemă ar trebui să caute ajutor cât mai curând posibil.

Efectele taxei de 40% pe retrageri la jocurile de noroc

Gestul șocant la care a recurs bătrânelul

Un bunic din China a șocat o țară întreagă după ce și-a răpit nepoata de patru ani și a cerut o sumă uriașă de bani drept răscumpărare pentru a-și plăți datoriile la jocurile de noroc. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a mers să-și ia nepoata de la școală, dar în loc să o aducă acasă la părintii ei, a contactat mama fetiței și i-a cerut jumătate de milion de yuani drept răscumpărare pentru eliberarea nepoatei sale. În încercarea de a-și recupera banii pierduți la jocurile de noroc, bunicul a amenințat chiar că își va ucide nepoata dacă nu primește răscumpărarea în trei zile. Mama fetiței a sunat imediat la poliție, iar bărbatul a fost arestat. În timpul detenției, Yuan a încercat să-și învinovățească fiica pentru întreaga situație, spunând că ea nu-i dorește binele și că vrea să-l vadă mort. Bărbatul a fost convins de soția sa întrerupă greva foamei, iar situația a fost rezolvată. Această întâmplare tragică demonstrează că jocurile de noroc pot duce la consecințe dezastruoase și că acestea îi pot afecta nu numai pe cei care participă la ele, ci și pe cei din jurul lor.

Viceprimar din Banat, ridicat de Interpol. Era cautat pentru infractiuni comise in Louisiana, SUA
 

„Am 65 de ani și fiica mea mă dă în judecată”

 

Jocurile de noroc sunt adesea considerate o formă de divertisment inofensivă, însă pot deveni extrem de periculoase pentru cei care dezvoltă o dependența. Aceasta se manifestă ca o tulburare psihică prin nevoia compulsivă de a paria bani sau alte bunuri în speranța de a câștiga mai mult. Dependența poate fi atât psihologică, cât și fizică, iar cei care o dezvoltă pot fi afectați în mod negativ de comportamentul lor.

În cazul bunicului chinez, jocurile de noroc l-au făcut să comită un act nejustificat, răpind propria nepoată și cerând o răscumpărare mare pentru a-și plăți datoriile. Această situație este un exemplu extrem de grav al efectelor care pot apărea în urma dependenței de jocurile de noroc asupra sănătății mentale și a comportamentului uman.

Yuan a încercat să minimalizeze gravitatea situației prin afirmarea că totul a fost doar o „dispută în familie”, ignorând faptul că acțiunile sale au avut consecințe grave asupra vieții nepoatei sale și a întregii familii. De asemenea, a încercat să o acuze pe fiica să de lipsă de recunoștință și să se prezinte drept victimă. În timp ce se afla în închisoare, Yuan a decis să intre în greva foamei, dar a fost convins de soția sa să își întrerupă protestul și să își recunoască greșelile.

 

Urmăriți Impact.ro și pe