Un bucătar îi face praf pe Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu: „Niște amatori”

Ana-Maria Tudor 17.06.2023, 20:02
Un bucătar îi face praf pe Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu: „Niște amatori”

Loredan Gargalac, în vârstă de 50 de ani, este singurul executive chef român din Marea Britanie. Fără ezitare, el și-a exprimat opinia despre emisiunile culinare difuzate în România, chiar dacă acest lucru i-ar putea deranja pe colegii săi de breaslă, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, cei mai cunoscuți chefi români.

Ce a avut de spus bucătarul

Emisiunea „Chefi la cuțite” este extrem de populară în România, fiind urmărită de mulți oameni care își doresc să învețe secretele bucătăriei. Cu toate acestea, părerea diferă în rândul adevăraților artiști ai bucătăriei.

Loredan Gargalac, un bucătar român de renume din Marea Britanie, și-a exprimat fără menajamente opiniile despre emisiunile culinare din România. El consideră că majoritatea concurenților care participă în astfel de competiții sunt amatori și nu profesionișt, iar potrivit chefului, câștigarea unei astfel de competiții nu te transformă automat într-un bucătar de calibru.

„În meseria asta ai foarte, foarte multe de învățat. Nu poți spune am câștigat premiul la nu știu ce emisiune și gata, de acum sunt mare bucătar. Și, ca atare, pot să pretind, din această ipostază, nu știu câți bani sau nu știu câte stele pe cer, că să nu zic altceva. Cineva ar trebui să le spună acelor oameni că nu sunt decât niște amatori, iar nu profesioniști”, a declarat bărbatul pentru impact.ro.

Loredan Gargalac: „Cine se face bucătar din dorința de a câștiga repede bani, sigur va rata întâlnirea cu această meseria și cu frumusețea sa”

Chef Loredan Gargalac este recunoscut și apreciat în industria culinară, fiind deținătorul unor distincții importante, precum câștigarea de trei ori a Premiului de excelență „AA1 Rosette Award”.

Cu toate acestea, el subliniază importanța fundamentelor și a învățării pas cu pas în bucătărie, afirmând că nu poți zbura prin bucătărie înainte de a învăța să mergi prin ea. De asemenea, el a mărturisit că a observat diferențe semnificative între show-urile românești și emisiunile de specific culinar din Marea Britanie.

„Am realizat ce diferențe există între MasterChef din România și MasterChef din Marea Britanie. În acest din urmă caz poți învăța foarte multe lucruri, după fiecare emisiune, ceea ce nu pot spune despre ale noastre. Am și azi colaboratori care vin și mă roagă să-i învoiesc pentru a putea urmări MasterChef şi uneori o fac fiindcă știu că cel care-mi cere acest lucru chiar e pasionat de ceea ce face și că va avea de învățat ceva pentru viitorul său!”, a declarat chef Loredan Gargalac.

Acesta a mărturisit că totuși este plăcut să constate entuziasmul și implicarea tinerilor în această meserie, dar atenționează că trebuie să se implice în bucătărie fără să urmărească câștigarea unor sume exorbitante într-un timp relativ scurt.

„E plăcut să le constați entuziasmul, să te bucuri de bucuria lor, de idealurile lor. Dar aproape nimeni nu le spune că nu sunt decât la începutul meseriei. Cine se face bucătar din dorința de a câștiga repede bani, sigur va rata întâlnirea cu această meseria și cu frumusețea sa”, mai adaugă Loredan Gargalac.

Urmăriți Impact.ro și pe