Un bloc locuit de familii de români s-a prăbușit după o explozie în Torino. Bilanțul de până acum al victimelor

Badea Violeta, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 17:02
Un bloc locuit de familii de români s-a prăbușit după o explozie în Torino. Bilanțul de până acum al victimelor

Momente de groază pentru mai multe familii de români din Torino, după ce blocul în care locuiau a explodat! În urma incidentului, un copil albanez de doar 4 ani şi-a pierdut viaţa, iar trei răniți au fost transportați la spital. Printre ei se află și un român. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani care a suferit arsuri grave pe 50% din suprafața corpului.

O explozie puternică a avut loc într-un bloc locuit de familii de români

O explozie puternică a avut loc, marți, 24 august, într-un bloc din oraşul italian Torino. Potrivit informațiilor, acolo locuiau mai multe familii de români și albanezi. Mai exact, clădirea avea două etaje și șase apartamente, dintre care cinci erau locuite, în mare parte de familii de români, a scris publicația Quotidiano.

Tragedia ar fi avut loc din cauza unor scurgeri de gaze, iar explozia puternică a reușit să distrugă aproape un întreg etaj. În urma incidentului cumplit, un copil albanez de doar patru ani și-a pierdut viața, iar trei persoane au fost transportate la spital. Printre ei se află și un român în vârstă de 22 de ani, dar și mama și tatăl copilului.

Un alt român a supraviețuit accidentului cu doar câteva răni ușoare. Conform presei locale, cinci persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături. La locul tragediei au ajuns primarul orașului, dar și consulul general al României în Torino, Ioana Gheorghiaș.

Un bloc locuit de familii de romani s-a prabusit dupa o explozie in Torino
Un bloc locuit de familii de romani s-a prabusit dupa o explozie in Torino

Românul de 22 de ani se află internat în spital, în stare gravă

Un tânăr român de 22 de ani a suferit arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului. Acesta a fost intubat și transportat la spital. Numele lui este Robert Panaite, iar medicii italieni îi dau slabe șanse de supraviețuire. Destinul a făcut ca explozia să se petreacă exact marți, 24 august, chiar de ziua lui.

Se pare că băiatul se pregătea să meargă la serviciu, după ce își petrecuse noaptea în apartamentul tatălui său, aflat pentru o scurtă perioadă în România. Conform unor informații, Robert se pare că lucra ca topograf și dormise în casa tatălui său, deoarece era situată mai aproape de locul de muncă.

Acum, băiatul se află la spital, este intubat, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corpul său și cu prognostic rezervat. Un alt român implicat a scăpat ca prin minune și se află în afara oricărui pericol. Acesta a suferit doar răni ușoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...