Explozie aproape de Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O persoană a murit

Ana Anitoiu 11.08.2021, 22:10
Explozie aproape de Uzina Tehnică Tohan din Brașov. O persoană a murit

O explozie a avut loc miercuri seara la un depozit privat de artificii din Zărnești aflat în apropierea Uzinei Tehnice Tohan din Brașov. Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost intoxicate cu fum.

Prefectul județului Brașov, despre explozia ce a avut loc

Update miercuri, 11 august, ora 22:30. Potrivit prefectului județului Brașov, Mihai Cătăin Vasîi, flăcările au fost stinse și nu mai există niciun pericol. Însă, o persoană a decedat, iar alta urmează să fie identificată. O altă persoană a fost intoxicată cu fum, iar după prima evaluare se află în afara oricărui pericol. Conform altor surse,  bărbatul care a murit avea 26 de ani, iar soția lui de abia născuse.

”Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol şi mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus Mihai Cătăin Vasîi.

Explozie aproape de Uzina Tehnica Tohan din Brasov
Explozie aproape de Uzina Tehnica Tohan din Brasov

Prefectul județului Brașov a precizat că un era activitate în depozitul de artificii la momentul producerii exploziei. Cele trei persoane veniseră doar ca să pregătească livrarea artificiilor pentru joi dimineața.

De asemenea, prefectul județului Brașov a spus că urmează să se afle cum a fost amplasat depozitul de artificii lângă fabrica de armament. ”Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizaţie. Va fi o anchetă şi este în dinamică”, a mai spus Mihai Cătăin Vasîi.

Fabrica de armament aflată în apropierea depozitului unde a avut loc explozia nu a fost afectată de incendiu. Pompierii se află în continuare la fața locului și se asigură că un apar focare.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia. Pompierii sunt încă la faţa locului şi asigură zona pentru a nu apărea focare.

Explozie lângă Uzina Tehnică Tohan din Brașov

Potrivit ISU Brașov, explozia a avut loc în jurul orei 20:50. Au fost trimise la fața locului patru autospeciale cu apă și spumă, o autocisteră de 10.000 de litri și două echipaje de prim ajutor.

De asemenea, intervin un echipaj de cercetare chimica CBRN, precum și un echipaj pirotehnic. În plus, au fost alertare serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Vulcan și Cristian.

Prefectul Braşovului, Mihai-Cătălin Văsii, a declarat că în momentul în care a avut loc explozia se aflau trei persoane în depozit, intre care una a murit carbonizată, iar celelalte au fost intoxicate cu fum. Oficialul a mai spus că vor fi făcute anchete deoarece depozitul de artificii în care a avut loc tragedia se află lângă fabrica de armament.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...