Un bătrân de 90 de ani din Iași, captiv în propria casă. Bărbatul este disperat după ce un vecin i-a blocat ieșirea din propria casă

Un bătrân de 90 de ani din Iași, captiv în propria casă. Bărbatul este disperat după ce un vecin i-a blocat ieșirea din propria casă

Un fost profesor din Iași, în vârstă de 90 de ani, a rămas captiv în propria casă, după ce un vecin a construit un gard care i-a blocat complet ieșirea din propria casă. Ajuns la capărul răbdării, bărbatul amenință acum cu greva foamei. Locuiește în acel cartier încă din anul 1973, iar de atunci rareori a avut vreun conflict cu vecinii săi.

Un bătrân de 90 de ani din Iași, captiv în propria casă

Mihai Popescu, bărbatul în vârstă de 90 de ani, este un fost profesor de istorie și își acuză vecinul că încearcă să-l blocheze în casă după ce a construit un gard în curtea comună. Povestea a început la data de 30.09.2021. În acel moment, jandarmii și un executor judecătoresc au venit la adresa sa pentru a pune în aplicare o sentință judecătorească.

În anul 1973, Mihai Popescu a cumpărat două treimi din proprietate, iar cealaltă treime urma să fie deținută de Tatiana Pascaru. În prezent, moștenitorii Tatianei Pascaru vor să împartă și curtea comună astfel că au început să construiască gardul și nu au mai permis accesul lui Mihai Popescu în curte. Bărbatul a fost nevoit să sară gardul pentru a ajunge la muncitori, sperând că va opri lucrările, însă fără șanse de izbândă.

Ieri, pe 20.10.2021, povestea s-a repetat s-a repetat, când Ștefan Filoș, soțul moștenitoarei Mihaela Filoș, a cerut echipelor de muncitori să prelungească gardul până în pereții casei. Acum, Mihai Popescu amenință că va intra în greva foamei, fiind extrem de supărat de atitudinea vecinului și a autorităților.

Un batran de 90 de ani din Iasi, captiv in propria casa
Casa Iasi

Au construit până la ușa mea, nu mai am pe unde ieși, doar prin spate. Au venit aceiași jandarmi și nu mă lăsau să mă opun. Am sunat la 112 și au zis că trimit echipaj, le-am spus să încheie un proces-verbal. Au venit la fața locului. Vreau să fac greva foamei, sunt hotărât. Mă bazez pe cele 6 hotărâri date de instanță. Am invitat pe judecători să vină la fața locului, dar nu au venit.

Nu mai avem nicio perspectivă în stradă. E jale aici, exact ca la închisoare. S-au comportat ca animalele sălbatice care își ocupă habitatul. Cum se poate așa ceva? Eu am sentințe judecătorești care îmi dau dreptate. Cum să închizi curtea care tot timpul a fost așa?, a declarat Mihai Popescu, potrivit BZI.

Astfel că Mihai Popescu nu are altă opțiune decât să construiască altă poartă. Însă nu vrea să facă acest lucru, pe motiv că nu se simte îndreptățit și declară că totul trebuie să fie ca înainte, casă cu o curte comună, fără delimitare.

Degeaba fac poartă dacă am terasă unde intru în casă. Mâine, poimâine mă pot aștepta să pună lacăte pe porțile principale. Dacă murim, cum ne scoate de aici? E sfârșitul lumii pe Coșbuc, 18. Așa ceva nu se poate, a mai spus Mihai Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...