Model de proces verbal pentru ședințele cu părinții

Daria Petrescu 07.04.2021, 20:35
Model de proces verbal pentru ședințele cu părinții

Pentru ședința cu părinții este nevoie de un proces verbal, pe care aceștia trebuie să îl semneze, după ce au luat la cunoștință regulile prezentate de profesori. De altfel, ultimul an a fost unul complicat pentru elevi și dascăli, dar și pentru părinți, care au fost nevoiți să participe la aceste ședințe, online.  Astfel că, în cazul în care vă confruntați cu o astfel de problemă, vă prezentăm mai jos un model de proces verbal pentru ședințele cu părinții.

Model de proces verbal pentru ședințele cu părinții

Pentru a vă pune la curent cu această situație, puteți găsi un model de proces verbal pentru ședința cu părinții, pe site-ul didactic.ro, acolo unde unii părinți își exprimă părerea cu privire la măsurile luate. Ședințele cu părinții se pot organiza și lunar și pot fi desfășurate și în sistem online. Decizia a fost luată, având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus.

„Materialul m-a ajutat să mă ghidez foarte ușor în realizarea procesului verbal pe care l-am întocmit la ședința cu părinții elevilor de la inceputul anului scolar. Este foarte bine structurat și ușor de completat. Este un model pe care l-am gasit foarte util”, este părerea unei persoane care a avut nevoie de acest proces verbal. Iată mai jos, un model de proces verbal:

În septembrie anul trecut, Ministerul Educației a transmis către inspectoratele școlare o adresă.  În aceasta  sunt amintite regulile noi, valabile din anul școlar 2020-2021.

De asemenea, sunt  cuprinse în Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ

Ce conține un process verbal pentru ședințele cu părinții

-treceți ziua în care se desfășoară ședința

-clasa în care se află elevul

-informarea, dezbaterea și condițiile impuse de pandemie. În această situație, lucrurile trebuie stabilite clar, pentru a respecta regulile impuse

-numărul de părinți care participă la ședință și numărul total de părinți

Noile reguli sunt care și trebuie respectate pentru a preveni răspândirea virusului

-profesorul precizează modul de activitate care se va desfășura și anume: separarea elevilor în două grupe

-se precizează că distanța între elevi trebuie să fie de cel puțin 1 metru, pentru a combate răspândirea virusului.

-se precizează faptul că elevii nu vor părăsi incinta școlii

-pauzele vor fi decalate, iar căile de acces sunt marcate cu săgeți de culori diferite

-de asemenea, elevii vor fi supravegheați pe toată perioada pauzei, pentru a preveni incidentele

-în pauze, elevii sunt obligați să păstreze liniștea în incinta școlii

Acestea sunt câteva dintre precizările făcute într-un astfel de proces verbal, în perioada pandemiei. Asta, pentru elevii care merg la școală. Există elevi care încă învață oline.

Regulament de funcționare a școlilor, făcut public în septembrie 2020

-profesorii diriginți desfășoară activitățile de suport educațional și de consiliere în cadrul orelor din aria curriculară ”Consiliere și orientare” și în afara orelor de curs

– profesorii diriginți organizează și coordonează și activități extracurriculare și extrașcolare în unitatea de învățământ și în afara acesteia

– Ședințele cu părinții se pot organiza și lunar dacă situația impune o asemenea frecvență de organizare. Aceste ședințe se pot organiza și online.

– La întâlnirile/consultațiile individuale ale dirigintelui cu părinții poate participa și elevul

Urmăriți Impact.ro și pe