Un bătrân de 86 de ani a fost ținut 30 de ore pe culoarele spitalului din Galați. A fost confirmat cu Covid și a murit apoi

Daniela Alexandru 05.01.2021, 14:01
Un bătrân de 86 de ani a fost ținut 30 de ore pe culoarele spitalului din Galați. A fost confirmat cu Covid și a murit apoi

Un bătrân bolnav de cancer a stat 30 de ore la UPU Galați! Bărbatul a murit ulterior! Situație de necrezut la Unitatea de Primiri Urgențe din Galați, unde un bătrân de 86 de ani, bolnav de cancer a așteptat mai bine de 30 de ore în așteptarea rezultatului testului COVID-19.

Bărbatul, suferind de cancer de colon, a stat pe scaun și, ulterior pe o targă în așteptarea rezultatului

Bărbatul s-a prezentat cu stare de vomă și vărsături, însă după ce a fost evaluat de medicul UPU a fost nevoit să aștepte 30 de ore ca să îi vină rezultatul testului Covid. După 14 zile, în care a stat numai în spital, bătrânul a fost confirmat cu COVID-19 și a murit. Coșmarul bătrânului a început pe 17 decembrie când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu o ambulanţă, având vărsături de două zile. 

Tata are 86 de ani şi a avut cancer de colon. Acum avea colostomie, stabilă, de doi ani. A chemat ambulanţa pentru că voma de două zile, avea crampe şi nu avea tranzit intestinal prin colostomie. A aşteptat 30 de ore la UPU. Nu i s-a spus dacă are voie sau nu să mănânce sau să bea. A băut apă de la robinet. Mai târziu a vomat. Nu se ştie ce diagnostic a primit iniţial, dar evident nu a fost considerat o urgenţă. Nu i s-a pus nicio perfuzie. 24 de ore fără fluide după deshidratare prin vărsături schimbă homeostazia şi hemodinamica unui organism tânar drastic. La 86 de ani? Poate ucide. Toţi medicii şi asistentele de la UPU ar trebui să ştie asta”, povesteşte fiica bătrânului, medic la rândul ei.

Pandemia de coronavirus continua sa faca victime si la inceputul anului 2021
Pandemia de coronavirus continua sa faca victime si la inceputul anului 2021

Fiica victimei cere explicații pentru moartea tatălui său

După cele 30 de ore petrecute la UPU, bătrânul a fost transferat la secția Chirurgie, unde a intrat direct în operație. În timpul procedurii a făcut stop cardiac și a trebuit resuscitat. Apoi a fost mutat de la o secție la alta, până pe 28 decembrie când a aflat că are pneumonie, la alte câteva zile fiind confirmat cu Covid-19, potrivit adevarul.ro. Fiica bărbatul, stabilită în SUA, a trimis o petiție conducerii Spitalului din Galați, în care cere explicații pentru modul în care a fost tratat tatăl ei.

Pe 25 am vorbit un pic (n.r. cu tata) şi mi-a spus că tușește foarte tare. Nu ştiu când a început tusea, probabil cu câteva zile înainte. Pe 28 a făcut radiografie şi am aflat că are pneumonie, a început să aibă nevoie de oxigen. Între 28 si 31 a avut nevoie de oxigen din ce în ce mai mult. (..)Pe 31 a fost testat din nou de COVID, a ieșit pozitiv, şi a murit la scurt timp.” povestește fiica omului. 

Reprezentanții Spitalului Județean din Galați au declarat că vor întruni o comisie pentru a stabili, cu exactitate, cum a fost tratat pacientul. Se va analiza, de asemenea, dacă pacientul a fost infectat cu virusul Sars-Cov2 în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

Urmăriți Impact.ro și pe