Un bărbat urmărit de Poliție a murit în urma unui accident rutier. Arma cu care a amenințat câţiva tineri era doar o brichetă

Elena Avramescu, Mihai Roșoiu 24.08.2021, 10:36
Un bărbat urmărit de Poliție a murit în urma unui accident rutier. Arma cu care a amenințat câţiva tineri era doar o brichetă

Bărbatul a decedat, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui accident produs în municipiul Râmnicu Vâlcea, după ce a fost urmărit în trafic de poliţişti. Totul s-a întâmplat din cauza unui apel la 112 care anunţa că acesta are un pistol asupra sa.

Un bărbat urmărit de Poliție a murit în urma unui accident rutier

În decursul serii trecute, bărbatul se afla pe bulevardul Dem Rădulescu din Râmnicu Vâlcea, unde a oprit autoturismul lângă un grup de tineri. Astfel că s-a dat jos din maşină şi i-ar fi ameninţat pe aceștia cu ceea ce părea a fi un pistol, după care s-a urcat în maşină şi a plecat. Tinerii n-au stat pe gânduri au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112, povestind ceea ce li s-a întâmplat.

Prin urmare, mai multe echipaje de Poliţie au intervenit în zonă şi au identificat maşina iar oamenii legii au încercat să îl tragă pe dreapta pe bărbatul în vârstă de 50 de ani, însă acesta a accelerat şi a încercat să fugă. La câteva minute după, maşina şoferului urmărit a intrat în plin într-un alt autoturism, iar bărbatul a murit pe loc.

În data de 24 august, ora 02:34, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu alţi prieteni în municipiul Râmnicu Vâlcea, bulevardul Dem Rădulescu, un alt bărbat la volanul unui autoturism le-a arătat un pistol după care ar fi plecat de la faţa locului.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au intervenit imediat în zonă pentru depistarea autoturismului, însă, în momentul în care a fost oprit, şoferul a demarat cu viteză de lângă echipajul de poliţie, care a pornit în urmărirea lui, a notat IPJ Vâlcea.

În urma mai multor verificări, s-a constatat că pistolul era doar o brichetă nefuncţională, după cum a informat IPJ Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate a fost găsit în autoturism şi pistolul în cauză, acesta dovedindu-se a fi o brichetă nefuncţională. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, a mai precizat IPJ Vâlcea.

IPJ Vâlcea a mai precizat faptul că, într-o intersecţie, şoferul care a intrat în coliziune cu un alt autoturism şi a murit pe loc avea vârsta de 50 de ani şi era din Curtea de Argeş.

În plus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat, printr-o informare de presă, că toate cercetările în cauză urmează să fie continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul mortal.