Un bărbat din Dolj a murit, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Acesta efectua săpături la o linie de canalizare

Alexandrina Toader 09.07.2021, 16:51

Un bărbat a murit, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Bărbatul efectua săpături la o linie de canalizare, când a fost prins sub pământ și în ciuda eforturilor comune ale cetățenilor și ale salvatorilor veniți să îi acorde primul ajutor, nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

A murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

Incidentul a avut loc vineri după-amiaza, în jurul orei 14, în localitatea doljeană Mârșani. Pompierii doljeni au fost anunțați prin numărul de urgență 112, că o persoană de sex masculin a fost prinsă sub un mal de pământ, în timp ce lucra la săparea unui canal de canalizare.

La fața locului au ajuns numeroase echipaje de prim ajutor: o ambulanță S.M.U.R.D, o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Bechet, o autospecială modul multi-risc de căutare salvare din medii ostile vieții, o ambulanță S.M.U.R.D. TIP C, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Craiova, dar o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova.

A murit dupa ce un mal de pamant s-a surpat peste el
Un mal de pamant s-a surpat peste un barbat

Primii care au ajuns la locul respsctiv au fost membrii echipajului SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Bechet, care au constatat că bărbatul fusese scos de colegii săi și se afla în stop cardio-respirator. Paramedicii au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor acestora, s-a pronunțat decesul bărbatului.
Muncitorul acționa pentru săpături de canalizare într-o zonă nisipoasă, de pe unul dintre drumurile interioare ale localității. Bărbatul era din localitatea doljeană Calopăr și avea 58 de ani.

La fata locului s-au deplasat polițiștii, care din primele cercetări au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce executa săpături la canalizarea din comuna Mîrșani, ar fi coborat în șanțul canalizării, care nu era asigurat cu panouri de protectie, moment în care s-a surpat peste acesta un mal de pamant, fiind ulterior scos de către colegii săi.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să se propună soluzie prin unitatea de parchet competentă. Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvant al IPJ Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe