Un bărbat a picat examenul auto de 192 de ori. E record absolut, câți bani a cheltuit pe taxele de înscriere

Ioana Bucur 21.03.2021, 12:21
Un bărbat a picat examenul auto de 192 de ori. E record absolut, câți bani a cheltuit pe taxele de înscriere

Un bărbat a picat examenul auto de 192 de ori. Nu, nu este începutul vreunui banc, ci o realitatea ce dovedește că statutul de șofer nu este chiar pentru oricine. În aproape două decenii de încercări, a marcat un record absolut. Câți bani a cheltuit pe taxele de înscriere.

Un bărbat a picat examenul auto de 192 de ori

Ghidându-se, probabil după ideea că „speranța moare ultima” sau „încercarea moare n-are”, un bărbat a reușit ce pare imposibil pentru mulți: a picat examenul auto de 192 de ori. De 17 ani, un polonez, care a ajuns acum la vârsta de 50 de ani, tot încearcă să își obțină permisul de conducere. Nu proba practică îi pune bețe în roate, ci teoria. Bărbatul, care locuiește în Piotrkow Trybunalski, un oraș din Polonia cu doar 80.000 de locuitori, a stabilit un record național, picând de 192 de ori consecutiv proba scrisă. Potrivit statisticilor, examenul teoretic are o rată de promovabilitate de 50%, iar presa locală precizează că un candidat reușește să treacă de prima probă din două sau trei încercări. Mai mult, centrul de examinare din Piotrkow Trybunalski ar fi recunoscut ca fiind unul dintre cele mai ușoare, unde peste 70% dintre cei care vor să devină șoferi iau examenul prin prima.

Doar că bărbatul care a picat examenul auto de 192 de ori nu are de gând să se dea bătut. Eșec după eșec, a continuat să se înscrie și să își plătească toate taxele. În aproape două decenii, a cheltuit în jur de 6.000 de zloți polonezi, adică aproape 1.300 de euro. Situația pare amuzantă, însă Stanislav Kabusevich, instructur auto, a atras atenția că, dacă va reuși să obțină permisul auto, bărbatul ar putea fi un pericol pentru alții. Potrivit acestuia, în Polonia ar trebui să existe o regulă ce să interzică unui candidat să susțină examenul auto de mai mult de douăzeci sau treizeci de ori.

„Dacă cineva ignoră regulile sau nu le cunoaște, nu ar trebui să conducă. La urma urmei, poate reprezenta un pericol pentru alții”, a explicat instructorul auto.

Reguli noi pentru viitorii șoferi! Permisul de conducere se va obține mai greu
Probă teoretică pentru obținerea permisului auto

Doar că bărbatul nu este singurul caz de acest fel din Polonia. În aceeași regiune, un alt candidat a avut nevoie de 40 de încercări până să treacă de proba teoretică. Recordul precedent era deținut de cineva din regiunea Opole, din sud-vestul țării, care a dat aceeași probă de nici mai mult nici mai puțin de 113 ori.

Motivul uluitor pentru care i-a fost luat permisul auto unui român

Un român s-a ales cu permisul suspendat dintr-un motiv uluitor. Etilotestul i-a găsit o valoare crescută a alcoolemiei, cu toate că nu consumase niciun strop de alcool, așa cum au dovedit și analizele de sânge făcute la spital. Bărbatul din Bihor care se afla în mașină, în drum spre muncă a fost oprit de un echipaj de poliție pentru un control de rutină. După ce a suflat în etilotest, bărbatului i-a fost găsită o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat, adică peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, peste limita normală admisă pentru care fapta se consideră infracțiune. Bihoreanul s-a ales din păcate cu dosar penal pentru fapta sa, deși el practic nu consumase nicio urmă de alcool. Ce se întâmplase, de fapt, puteți citi aici.