Motivul uluitor pentru care i-a fost luat permisul auto unui român. Oricui i se poate întâmpla

Raluca Juncu 08.08.2020, 09:10
Motivul uluitor pentru care i-a fost luat permisul auto unui român. Oricui i se poate întâmpla

Caz mai puțin obișnuit în Bihor. Un român are permisul suspendat deja săptămâni bune după ce polițiștii de Brigada Rutieră i-au găsit alcoolemie în etilotest. Însă, bărbatul nu consumase alcool, aspect care a ieși în evidență și după analizele de sânge. Cum s-a ajuns aici?

„E ireal cum autoritățile acționează în cazuri de acest gen”

Un bărbat din Bihor care se afla în mașină, în drum spre muncă a fost oprit de un echipaj de poliție pentru un control de rutină. După ce a suflat în etilotest, bărbatului i-a fost găsită o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat, adică peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, peste limita normală admisă pentru care fapta se consideră infracțiune. Bihoreanul s-a ales din păcate cu dosar penal pentru fapta sa, deși el practic nu consumase nicio urmă de alcool.

Motivul alcoolemiei din sânge este cât se poate de simplu, dar și de ciudat în același timp.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Mergeam la serviciu, dimineaţa la 7, şi înainte să ies din casă m-am clătit cu apă de gură Listerine”, a povestit Alex Stîngu pentru publicația locală ebihoreanul.ro.

Interesant este însă că bărbatul a fost la spital imediat după ce polițiștii l-au oprit, unde i-au fost recoltate probe de sânge. Ambele analize de sânge au indicat zero alcoolemie în sânge, ceea ce înseamnă că nu consumase deloc alcool atunci când s-a aflat la volanul propriului autoturism.

„E ireal cum autoritățile acționează în cazuri de acest gen. Oamenii trebuie să ştie că pot păţi astfel de lucruri”, explică Alex Stângu.

Tânărul conducător auto nu și-a primit nici acum permisul de conducere înapoi, deși a primit pe mail ordonanţa de clasare a dosarului penal deschis pe numele lui și i se menționase data când poate veni să restituie carnetul de conducere. Potrivit sursei citate, dosarul nu „s-a mișcat” spre soluționare șia zăcut efectiv într-un sertar.