Un bărbat a fost suprins în trafic în timp ce conducea un autobuz fără să dețină permis de conducere. S-a întâmplat în România

Diana Radu 14.05.2020, 14:14
Un bărbat a fost suprins în trafic în timp ce conducea un autobuz fără să dețină permis de conducere. S-a întâmplat în România

Polițiștii rutieri au prins în trafic un bărbat care conducea un autobuz pe DN 22B  fără a deține un permis de conducere corespunzător vehiculului pe care-l conduce. Ce pedeapsă riscă acum șoferul autobuzului?

Șofer prins de polițiști fără permis de conducere

Un bărbat de 50 de ani din Brăila care se afla la volanul unui autobuz a fost tras pe dreapta pe DN 22B de către polițiștii de la rutieră pentru efectuarea unui control de rutină. Însă, oamenii legii au constat cu surprindere că acesta nu avea permis de conducere specific vehiculului pe care-l conducea.

„Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că brăileanul conducea autobuzul fără a avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte respectivul vehicul”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

sofer, autobuz, fara permis
Șofer prins de polițiști fără permis de conducere

Pe numele șoferului oprit pe data de 13 mai în trafic de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Brăila a fost deschis un dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără a deţine categoria corespunzătoare vehiculului din care face parte.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Urmăriți Impact.ro și pe