Un bărbat a făcut descoperirea secolului! ”Am crezut că sunt bănuți de ciocolată”

Stan Filon 08.09.2023, 14:59
Un bărbat a făcut descoperirea secolului! ”Am crezut că sunt bănuți de ciocolată”

Un bărbat din Norvegia a făcut descoperirea secolului! O spun arheologii care au văzut comoara pe care acesta a descoperit-o pe un câmp, în timp de făcea ce i-a recomandat medicul.

Un bărbat a făcut descoperirea secolului

Un norvegian a descoperit pe un câmp o adevărată comoară! Bărbatul are ceva probleme medicale, iar medicii i-au recomandat să facă plimbări lungi în aer liber. Erlend Bore, în vârstă de 51 de ani, a urmat sfatul medicului, însă s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul, așa că și-a cumpărat și un detector de metale, fiind pasionat din copilărie de arheologie.

Nici prin gând nu îi trecea că va ajunge rapid pe primele pagini ale ziarelor. Bărbatul și-a luat detectorul și a plecat să se plimbe, însă recent a făcut descoperirea secolului. Mai exact, el a găsit nouă pandantive din aur și perle aurii, care au format odată un colier opulent, dar și trei inele din aur. Bijuteriile, care au peste 100 de grame, datează din jurul anului 500 d.Hr. Citește și Comoara uimitoare găsită de un bărbat pe câmp: ‘Este o nebunie’

Un barbat a facut descoperirea secolului
Un barbat a facut descoperirea secolului

A găsit o comoară care datează din anul 500 d.Hr

”La început am crezut că sunt bănuți din ciocolată. Dar este incredibil… ”, a spus Erlend Bore. Arheologii au rămas și ei șocați de comoară. Spun că descoperirea este unică datorită designului de pe medalioane: un cal din mitologia nordică, potrivit The Guardian.

Nestematele au fost găsite în luna august, pe insula Rennesøy, lângă Stavanger. Bărbatul a povestit că în ziua respectivă, tocmai se îndrepta spre casă, când dispozitivul a început să emită semnale. A chemat arheologii, care au preluat căutarea. Ole Madsen, directorul Muzeului de Arheologie al Universității din Stavanger, a spus că aceasta este „descoperirea de aur a secolului în Norvegia. Să găsești atât de mult aur o dată este extrem de neobișnuit.”

Håkon Reiersen, profesor asociat la muzeu, a spus că pandantivele din aur datează din așa-numita perioadă de migrație din Norvegia, care a durat între anii 400 și aproximativ 550 d.Hr., când mare parte din populație s-a răspândit în Europa. Citește și Comoara găsită de un cuplu în pivnița casei. Au dat peste saci cu bani, dar bucuria lor nu a durat mult

Recompensat de statul norvegian

”Având în vedere locația descoperirii și ceea ce am aflat după alte descoperiri similare, aceste obiecte de valoare fie au fost ascunse, fie au fost o ofrandă către zei, în vremuri tulburi. În Norvegia, nicio descoperire similară nu a mai fost făcută din secolul al XIX-lea și este, de asemenea, o descoperire foarte neobișnuită în zona scandinavă”, a spus el.

Potrivit legislației norvegiene, Bore și proprietarul terenului vor primi câte o recompensă, însă suma nu a fost încă stabilită. Obiectele mai vechi de 500 de ani și monedele dinainte de 1650 sunt considerate proprietatea statului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...