Un asistent din Italia, prins că lua șpagă pentru vaccinări fictive. Câți bani le cerea oamenilor

Stan Filon 12.01.2022, 19:27
Un asistent din Italia, prins că lua șpagă pentru vaccinări fictive. Câți bani le cerea oamenilor

Vaccinarea la chiuvetă are loc și în alte țări, nu doar în România. Ultimul caz descoperit a fost în Italia, unde un asistent a fost filmat în timp ce se prefăcea că vaccinează pacienții împotriva coronavirus. Nu a fost o scăpare din partea asistentului medical, ci a primit sume frumoase pentru a oferi degeaba pacienților săi certificate verzi. Carabinierii au intrat însă pe fir.

Un asistent din Italia, filmat în timp ce făcea vaccinări fictive

Un asistent medical din Italia a fost filmat exact când injecta pacienții împotriva coronavirusului. Acesta vărsa însă serul într-un recipient pentru deșeuri medicale. Pleca acasă cu câte 400 de euro pentru fiecare pacient vaccinat în acest fel, iar oamenii legii au intrat acum în posesia filmărilor respective, pe care le-au făcut publice.

Potrivit Sky News, asistentul medical a fost arestat în orașul italian Ancona și ar fi vaccinat fictiv cel puțin 50 de oameni. Acesta nu este singurul reținut în dosar. Autoritățile au mai plasat în arest la domiciliu alte persoane suspectate că erau intermediari în această afacere destul de bănoasă. Autoritățile consideră că grupul respectiv ar fi câștigat în doar câteva zile nu mai puțin de 18.000 de euro. Nu sunt singurii care trebuie să dea socoteală autorităților. Și cei care s-au vaccinat fără durere au intrat în vizorul autorităților și au primit, momentan, interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

Italia a înăsprit restricțiile

O altă asistentă a fost descoperită în Italia în luna decembrie. Și aceasta făcea vaccin fără ser, fiind și ea filmată de cineva. Autoritățile spun că femeie golea seringa într-un tifon și ar fi vaccinat în acest mod doar 10 persoane, tariful fiind tot de 400 de euro. Asistenta a fost arestată și acuzată de corupție și fals.

Între timp, varianta Omicron a coronavirusului se răspândește rapid în Europa, iar autoritățile italiene au adoptat unele dintre cele mai dure restricții de pe continent. Astfel, Consiliului de Miniștri a decis obligativitatea prezentării din 10 ianuarie a supercertificatului verde în mijloacele de transport, în hoteluri, la evenimente sau festivaluri, potrivit Agerpres.

Dacă italienii vor fi surprinși în mijloacele de transport în comun fără certificatul verde, atunci vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 400 și 1.000 de euro! Singurul loc unde accesul este liber sunt magazinele alimentare și farmaciile. În rest, peste tot este necesar supercertificatul verde.

Super-certificatul verde este eliberat cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă şi celor care au trecut prin boală, pe când crtificatul verde simplu este eliberat posesorilor unui test antigen negativ și este făcut, în general, de italienii care trebuie să meargă la locul de muncă sau pentru a călători cu transportul în comun şi pentru a tranzita prin zonele comerciale. Mai mult decât atât, autoritățile din Italia au stabilit că, începând cu data de 1 februarie, cetăţenii italieni de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...