Un alt pacient transferat în urma incendiului de la Constanța a decedat. Bilanțul victimelor a ajuns la 11

Elena Avramescu 07.10.2021, 13:44
Un alt pacient transferat în urma incendiului de la Constanța a decedat. Bilanțul victimelor a ajuns la 11

Crește numărul deceselor în urma incendiului devastator de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. În această dimineață, un bărbat în vârstă de 44 de ani a pierdut lupta cu viața.

Un alt pacient transferat în urma incendiului de la Constanța a decedat

La data de 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a izbucnit un incendiu cumplit, în urma căruia mai mulți oameni au decedat iar întregul spital a fost evacuat. În această dimineață, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care prezenta, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2, o infecție respiratorie severă, a decedat. Starea lui s-a agravat în noaptea de 5 spre 6 octombrie. În acest sens, bilanțul victimelor a ajuns la 11.

Conform reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa, 24 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase primesc în continuare îngrijiri în cadrul unităţii medicale.

La Terapie Intensivă sunt 6 pacienți, după ce în cursul acestei dimineți a mai fost înregistrat un deces. Alți 9 sunt internați în extensiile COVID din spital, iar în secția exterioară Agigea sunt internați, ca și ieri, 9 pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Pacientul care a decedat astăzi avea 44 ani și prezenta, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2, o infecție respiratorie severă, au declarat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa
Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Vineri, 1 octombrie, șapte pacienti au murit în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Imediat după, întregul spital, plin cu 125 de pacienți, a fost evacuat.

În decursul zilei de marți, 5 octombrie, au fost anunțate două decese în rândul pacienților transferați în urma incendiului, iar miercuri, 6 octombrie, un bărbat în vârstă de 40 de ani ce suferea de o formă gravă de COVID-19 transferat în urma incendiului a decedat în cele din urmă.

Am avut o discuție cu managerul și mi-a spus că bărbatul decedat este unul din pacienții transferați vineri. Sâmbătă îmi spusese că au format o comisie care verificase toți pacientii. Acesta era stabil și nu ridica probleme de transfer sau datorate incidentului de vineri, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Medicii Spitalul de boli Infecțioase spun că tragedia se pote repeta

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase trag un nou semnal de alarmă, spunând că tragedia de la unitatea medicală din Constanța s-ar putea repetea oricând. Astfel că este nevoie de investiții majore, de spitale noi, echipamente și dotări noi pentru ca viața pacienților să nu mai fie pusă în pericol. În acest sens, un grup de cadre medicale, doctori și asistente s-au întâlnit cu primarul municipiului și i-au cerut acestuia să ia măsuri urgente astfel încât unitatea să reintre în circuitul medical cât mai curând posibil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...