Ultimul tip de furt în România. Un agricultor a mers să strângă recolta și s-a trezit cu câmpul gol

Stan Filon 27.08.2022, 22:32
Ultimul tip de furt în România. Un agricultor a mers să strângă recolta și s-a trezit cu câmpul gol

Ultimul tip de furt în România! Oamenii legii au rămas cu gura căscată când au auzit cu ce se ocupă hoții din România în ultima perioadă. Sunt adevărate bande foarte bine organizate, care operează foarte eficient. Totul are loc într-o singură noapte, iar oamenii văd de-abia a doua zi cum munca lor dispare cu desăvârșire. Vorbim despre câmpuri întregi de cereale furate într-o noapte!

Ultimul tip de furt în România

Se pare că în România a apărut un nou tip de agricultor, cel care nu dorește să muncească pământul, însă vrea doar să strângă recoltele altora! Un astfel de caz a avut loc în județul Giurgiu, unde un agricultor adevărat a sunat la poliție, unde a raportat faptul că toată cultura de floarea soarelui i-a fost furată direct de pe câmp.

Chiar dacă pare greu de crezut, se pare că hoții au acționat cu utilaje profesionale și au reușit într-o singură noapte să recolteze prin furt nu mai puțin de cinci tone de floarea soarelui. Au fost însă și cazuri mai grave, când suprafețe mult mai mari de culturi au dispărut ca prin minune. Dacă în urmă cu câțiva ani apăreau în lanul de porumb niște forme geometrice perfecte, iar oamenii au dat vina pe extratereștri, iată că agricultorii noștri cred că un pământean le-a furat recolta cu totul, după ce au găsit câmpurile goale.

Ultimul tip de furt in Romania
Ultimul tip de furt in Romania

Dispar culturi de cereale din câmp

„Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, reprezentant al unei societăţi comerciale, cu sediul în comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute au treierat cultura de floarea-soarelui, pe o suprafaţă de două hectare. În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Băneasa, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că, în perioada 21-26 august 2022, persoane necunoscute ar fi treierat o suprafaţă de două hectare şi ar fi sustras astfel aproximativ cinci mii de kilograme de floarea-soarelui”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de IPJ Giurgiu.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs fapta şi identificării autorilor care au plecat cu recolta agricultorului.

Acesta nu este însă singurul furt de acest gen. Un alt caz de furt a avut loc și în județul Ialomița, în urmă cu o săptămână. De data aceasta, hoții au luat în toiul nopții toată floarea-soarelui de pe un câmp de nu mai puțin de 30 de hectare. Proprietarul a avut parte de un șoc atunci când a mers în câmp și a văzut cănu mai are nicio cultură.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...