În plină secetă, peste 70 de tone de floarea-soarelui au fost furate de pe un câmp din Ialomița. Paguba se ridică la peste 40.000 de euro

Elena Avramescu 19.08.2022, 12:39
În plină secetă, peste 70 de tone de floarea-soarelui au fost furate de pe un câmp din Ialomița. Paguba se ridică la peste 40.000 de euro

Pagubă uriașă de aproape 40.000 de euro pentru pentru o fermă din localitatea Ciochina, Ialomița, după ce s-a depistat că o cantitate masivă de aproximativ 70 de tone de floarea-soarelui a fost recoltată de pe câmp. În acest sens, polițiștii din Ialomița au decis să deschis o anchetă pentru a afla cine a comis jaful.

70 de tone de floarea-soarelui, furate din Ialomița

Angajații fermei au descoperit furtul atunci când urmau să recolteze cultura de floarea-soarelui de pe cele 30 de hectare. Însă au descoperit cu stupoare că nu mai pot să facă acest lucru, deoarece câmpul era complet gol, astfel că cineva le-a luat-o înainte, strângând toate cerealele.

„Pe 16, când m-am întors la muncă după sărbători, am venit în jurul orei 11 şi jumătate să vedem dacă avem condiţii pentru camion, pentru recoltat şi, când am văzut situaţia asta pe care o vedeţi în câmp, 30 de hectare recoltate de altcineva, nu ştim de cine, paguba mare, s-a făcut plângere la Poliţia locală din Ciochina, apelam la toate persoanele şi toate autorităţile, pentru că, pentru 30 de hectare trebuie să fie un grup organizat care a făcut asta”, a declarat Antonio Galvao, şeful fermei, pentru Știrile ProTV.

Administratorul fermei este convins că fapta a fost intenționată, nefiind posibil ca vreun vecin să fi recoltat toată floarea soarelui din greșeală, astfel că fapta a fost cu premeditare.

Peste 70 de tone de floarea-soarelui au fost furate
Floarea-soarelui

Se pare că floarea-soarelui a fost recoltată chiar din mijlocul câmpului ce are o suprafață de 30 de hectare, astfel că hoții au reușit să plece cu mai mult de 70 de tone de floarea-soarelui și ar fi folosite mai multe combine și camioane pentru a putea sustrage o cantitate atât de mare de floarea-soarelui.

Polițiștii din Ialomița au deschis dosar penal pentru a putea găsi vinovații.

„La data de 17 august a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciochina au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Popești-Leordeni, reprezentant al unei societăți agricole, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras, prin recoltare aproximativ 30 de hectare de floarea-soarelui.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de aproximativ 30 de hectare, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 225.000 de lei.

În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, se arată într-un comunicat al IPJ Ialomița.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...