Ultimele vești despre starea de sănătate a arbitrului Ovidiu Hațegan. „A fost adus în stare gravă”. Ce au spus medicii când au fost întrebați dacă va mai putea să conducă meciuri de fotbal

Sorin Barbu 28.03.2022, 12:16

Ovidiu Hațegan a trecut printr-o mare cumpănă și a fost operat după ce a suferit un infarct. Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, doctorul Luca Constantin Tudor, a oferit ultimele detalii despre starea arbitrului. A spus că acum este stabil, dar a recunoscut că situația a fost foarte gravă.

Ovidiu Hațegan, operat de urgență la inimă

Arbitrul Ovidiu Hațegan se afla la locuința sa din Arad când a simțit dureri puternice în zona pieptului, la puțin timp după ce își terminase antrenamentul fizic obișnuit. A fost transportat de urgență, cu o ambulanță, la spitalul  din Arad, iar de acolo la Timișoara. Medicii și-au dat seama că este vorba de un infarct și l-au supus rapid unei intervenții chirurgicale.

„A fost adus cu ambulanța de la Arad, într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. Avem o linie de gardă care asigură permanența la laboratorul de angiocoronarografie, astfel că a fost introdus de urgență în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată și i s-a pus un stent.

Starea lui este stabilă. În prezent este foarte bine, continuăm să-i facem investigații suplimentare, iar în acest fel vom ști ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este conștient, comunică, este foarte bine, îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe, să stea de vorbă cu noi.

Un infarct miocardic acut are o mortalitate de până la 10%. Dacă pacientul este dus la spital într-un timp util, cum a fost cazul dânsului, prognosticul lui este mult mai bun. Nu se pune problema de complicații ulterioare majore”, a declarat managerul Insitutului de Boli Cardivasculare din Timișoara.

Ovidiu Hațegan are doar 41 de ani și ar mai fi putut să antreneze la nivel înalt încă patru ani. Rămâne de văzut dacă nu va fi obligat să-și încheie cariera mult mai rapid.

„În ceea ce-i privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile și de opțiunea lui”, a mai declarat Dr. Luca Constantin Tudor.

Ovidiu Hațegan era unul dintre arbitrii români care ar fi putut să ajungă să conducă partide la Campionatul Mondial din anul 2022.  Ultimul lui meci din Liga 1 a fost pe 3 martie 2022, duelul FC Argeș – FCSB 1-0. Ultima confruntare internațională a fost duelul din Champions League dintre Atlético Madrid – Manchester United 1-1.

Urmăriți Impact.ro și pe