Momente cumplite pentru Ovidiu Hațegan. Arbitrul român a făcut infarct, fiind operat de urgență

Cătălina Burghelea 28.03.2022, 09:12
Momente cumplite pentru Ovidiu Hațegan. Arbitrul român a făcut infarct, fiind operat de urgență

Fotbalul și arbitrajul românesc sunt zguduite de o veste foarte proastă. Ovidiu Hațegan (41 de ani), cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a suferit, duminică seară, un infarct. Acesta a fost transportat de urgență la spitalul din Timișoara, unde a fost operat imediat. Medicii i-au montat un stent la inimă. Până pe finalul săptămânii, Hațegan va rămâne sub monitorizare medicală.

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct

Celebrul arbitru român Ovidiu Hațegan a fost operat de urgență la Timișoara, după ce, duminică seară, a simțit dureri puternice în zona pieptului. Transportat la spitalul din Arad, doctorii i-au comunicat că a suferit un infarct. În urma diagnosticului primit, bărbatul a fost dus de urgență la Timișoara, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Medicii i-au montat un stent la inimă.

Arbitrul FIFA se afla acasă, la Arad, în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. Starea de rău a început la scurt timp după ce Ovidiu Hațegan terminase antrenamentul fizic pe care-l face zilnic. Din cauza durerilor care persistau, acesta a decis să se prezinte la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult. Acolo a aflat că a făcut infarct.

Arbitrul român a fost operat la Timișoara

Fiind o problemă de sănătate foarte gravă, doctorii arădeni l-au trimis pe Hațegan de urgență la Timișoara, unde a fost supus unei operații prin care i-a fost montat un stent. Procedura medicală a avut succes, arbitrul deja și-a revenit, fiind într-o stare mult mai bună. Bărbatul va rămâne în spital până la finalul săptămânii, sub supravegherea medicilor.

„În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara și, în urma unui EKG, i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent”, a precizat o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan, pentru SpecialArad.

Ovidiu Hațegan, pus la zid de fani după ce a arbitrat Italia-Țara Galilor. A refuzat să îngenuncheze pentru BLM, dar altul a fost motivul de scandal

Final de carieră pentru român?

În vârstă de 41 de ani, Ovidiu Hațegan mai putea să arbitreze încă cel puțin patru ani la nivel european. Din cauza infarctului miocardic suferit duminică seară, rămâne de văzut cum va decurge cariera sa.

Ultimul meci arbitrat de românul nostru în Liga 1 a fost duelul dintre FC Argeș și FCSB, 1-0, din 3 martie 2022. La nivel internațional, a supravegheat confruntarea din Champions League, Atlético Madrid – Manchester United (1-1).

Face parte din categoria Elite a UEFA

Ovidiu Hațegan este cel mai bine cotat arbitru român în ierarhia FIFA. Arădeanul se afla pe lista pentru Campionatul Mondial, dar și pentru fazele finale din UEFA Champions League sau Europa League. La Mondialul din Qatar sunt incluse 20 de nume în compartimentul centrali și 16 pentru VAR, dintre care vor rămâne doar 10.

Având 295 de meciuri în Liga 1 şi numeroase partide conduse la nivel internaţional, mai ales în Liga Campionilor, arbitrul român face parte din categoria Elite, cea mai înaltă a UEFA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...