Ultimele imagini cu Adrian Păunescu în viață, dezvăluite după 11 ani de la decesul poetului

Cătălina Burghelea 15.11.2021, 09:08
Ultimele imagini cu Adrian Păunescu în viață, dezvăluite după 11 ani de la decesul poetului

La 11 ani de la moartea regretatului poet Adrian Păunescu, au apărut și ultimele imagini cu acesta în viață. Scriitorul se afla pe patul de spital, înainte de a-și da ultima suflare. Filmarea cu Adrian Păunescu a apărut abia acum, după 11 ani de când a trecut în neființă. Marele poet recita una dintre creațiile sale literare, cu un mesaj puternic.

Ultima filmare cu Adrian Păunescu, scoasă la iveală

În ultimele imagini cu Adrian Păunescu în viață, criticul literar apare recitând ultima sa poezie, creație care a dat naștere la mai multe controverse. Însă fiul său, Andrei Păunescu, a făcut tot posibilul pentru ca adevărul să iasă la iveală, la 11 ani de la decesul tatălui său iubit.

Filmarea cu Adrian Păunescu a fost făcută la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat cu mai multe probleme de sănătate: cardiace, renale și hepatice. Ultimele imagini cu marele scriitor român au fost scoase din arhiva familiei şi date publicităţii de Andrei Păunescu, sătul de falsurile care circulă pe tema ultimei poezii a tatălui său.

Regretatul poet apare pe patul de spital

Imaginile de colecţie cu Adrian Păunescu pe patul de spital au fost difuzate duminică, de postul de televiziune Antena 3, la 11 ani după moartea poetului. În înregistrarea video, poetul român apare recitând ultima poezie scrisă de el.

Toate versurile scrise de Adrian Păunescu sunt citite și interpretate acum de Andrei Păunescu, fiul regretatului scriitor, ori de câte ori are ocazia.

„De la un cardiac, cordial”, poezia scrisă și recitată de Păunescu

În imaginile difuzate de Antena 3 cu Adrian Păunescu în viață, acesta apare în timp ce recita ultima sa poezie, cu titlul „De la un cardiac, cordial”:

„De-aicea, de pe patul de spital / Pe care mă găsesc de vreme lungă, Consider că e-un gest profund moral / Cuvântul meu la voi să mai ajungă. Mă monitorizează paznici minimi / Din maxima profesorului grijă, În jurul obositei mele inimi / Să nu mă mai atingă nicio schijă.

Aud o ambulanţă revenind / Cu cine ştie ce bolnav aicea, Alarma mi se pare un colind / Cu care se tratează cicatricea. Purtaţi-va de grijă, fraţii mei / Păziţi-vă şi inima, şi gândul, De nu doriţi să vina anii grei / Spitalul de Urgenţă implorându-l.

Eu vă salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se ştie, Recunoscând că patul de spital / Nu-i o alarmă, ci o garanţie. Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani / Eu însumi sunt mai omenos în toate, Dă-mi, Doamne, viaţă, încă nişte ani / Şi ţării mele minimă dreptate!”.

Marele scriitor român a murit în urmă cu 11 ani

Adrian Păunescu, poet, scriitor și organizator al Cenaclului Flacăra, a încetat din viaţă în 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat cu mai multe probleme cardiace, renale și hepatice.

”Azi, la ora 7.15, inima poetului care a făcut din Cenaclul Flacăra un simbol cultural al anilor 80 a încetat să bată şi nu a mai dorit să pornească. Maestrul a plecat dintre noi”, a anunțat şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, la vremea respectivă.

Avea 67 de ani

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a murit la vârsta de 67 de ani. Starea sa de sănătate nu era tocmai bună, în ultima vreme, și s-a înrăutăţit în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, pe fondul unor complicații mai vechi de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...