Ultimele amenzi din televiziune. 20.000 de lei pentru derapaje xenofobe la Realitatea

Madlen Moraru 18.06.2020, 21:13
Ultimele amenzi din televiziune. 20.000 de lei pentru derapaje xenofobe la Realitatea

Ultimele amenzi din televiziune arată că derapajele din timpul programelor emise nu au fost neglijate de către autoritățile competente. De aceea au fost date sancțiuni usturătoare și în ceea ce privește remarcile xenofobe. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, în cazul postului Realitatea.

Ultimele amenzi din televiziune

Ultimele amenzi din televiziune vizează și postul Realitatea Plus. Cei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis acordarea acestor sancțiuni și din pricina remarcilor xenofobe. De asemenea, au fost amendate atât Realitatea Plus, dar și Nașul TV, din cauza faptului că au existat încălcări ale Codului audiovizualului.

Ultimele amenzi din televiziune. 20.000 de lei pentru derapaje xenofobe la Realitatea
Au fost date amenzi usturătoare din pricina remarcilor usturătoare la TV ale lui Oreste Teodorescu

S-au dat 20.000 de lei pentru derapaje xenofobe la Realitatea

Postul Realitatea Plus a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, în cazul edițiilor difuzate în data de 18, dar și 25 mai 2020. A fost vorba despre emisiunea Jocuri de Putere, moderată de către Oreste Teodorescu. CNA a amendat modul în care au fost abordate unele subiecte considerate sensibile, la ora actuală, precum autonomia Ținutului Secuiesc. Dar și situația minorităților etnice din Ungaria, comparată cu cea din România. Au fost aduse în discuție și evenimentele din luna martie 1990, de la Târgu Mureş, pentru că nu s-au respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) şi b), art. 66, art. 67 şi nici pe cele ale art. 40 alin. (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Postul de televiziune Realitatea Plus a mai primit o somație publică și pentru ediția din data de 23 mai 2020 a emisiunii România la Apel, difuzată cu încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului. Potrivit celor de la adevărul.ro, și postul Nașul TV a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru o ediție din data de 4 mai 2020. A fost vorba de o ediție din emisiunea Nașul Special, în care nu s-au ținut cont de dispoziţiile art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului şi nici de cele ale art. 40 alin. (2) şi (5) din Codul audiovizualului. Somațiile au mai fost acordate și în cazul România TV pentru o ediție din 6 iunie 2020 a emisiunii România te vede.

Urmăriți Impact.ro și pe