Diagnosticul crunt primit de Silvio Berlusconi. Fostul premier al Italiei se află la Terapie Intensivă

Mihnea Tălău 06.04.2023, 09:38
Diagnosticul crunt primit de Silvio Berlusconi. Fostul premier al Italiei se află la Terapie Intensivă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, se află la terapie intensivă într-o unitate de cardiologie la Spitalul San Raffaele din Milano, au declarat miercuri surse din anturajul său.

Berlusconi a suferit în ultimii ani mai mute probleme de sănătate

Update 6 aprilie, ora 09.33. Silvio Berlusconi, de patru ori premier al Italiei, a fost diagnosticat cu leucemie, susține o sursă apropiată citată de Reuters. Declarațiile confirmă anunțul făcut de cotidianul Corriere della Sera.

Știrea inițială: În vârstă de 86 de ani, magnatul miliardar al mass-mediei a suferit în ultimii ani repetate probleme de sănătate și a ieșit din spital abia săptămâna trecută, scrie Reuters.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni, deși nu are un rol în guvern.

Berlusconi, care a făcut avere prin intermediul canalelor sale de televiziune înainte de a intra în politică, a fost operat la inimă în 2016 și a avut și cancer la prostată. El a fost internat în repetate rânduri în spital în ultimii doi ani, după ce a contractat COVID-19 în 2020.

Trei surse din partidul Forza Italia al lui Berlusconi au declarat că acesta se află la terapie intensivă, iar una dintre ele a confirmat informațiile din presa italiană potrivit cărora ar fi fost tratat într-o unitate de cardiologie. O altă sursă a declarat că situația este „sub control”.

Fostul președinte italian este acum parlamentar

Berlusconi, care face parte din Senat (camera superioară) a parlamentului italian, a stârnit controverse în ultimele luni prin criticile sale la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ceea ce l-a pus în contradicție cu Meloni.

Un tribunal italian l-a achitat pe Berlusconi în februarie în urma acuzațiilor de plată a unor martori pentru a minți într-un caz de prostituție cu minore, care l-a urmărit pe fostul premier timp de peste un deceniu.

Berlusconi a fost acuzat că a mituit 24 de persoane, majoritatea tinere, invitate de sex feminin la așa-numitele petreceri Bunga Bunga, într-un proces anterior în care a fost acuzat că a plătit pentru sex cu o dansatoare marocană de 17 ani dintr-un club de noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...