Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, revine în Parlamentul din peninsulă. Politicianul de 86 de ani și iubita sa ocupă locuri de top în conducerea țării

Andra Daoud 26.09.2022, 22:43
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, revine în Parlamentul din peninsulă. Politicianul de 86 de ani și iubita sa ocupă locuri de top în conducerea țării

Silvio Berlusconi revine în Parlamentul Italiei, după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile organizate duminică în peninsulă. Politicanul în vârstă de 86 de ani, care s-a aflat cu ani în urmă la conducerea guvernului italian, a obținut acum un loc în Parlament, la 9 ani de când a fost condamnat pentru fraudă fiscală. Și iubita lui cu 54 de ani mai tânără și-a adjudecat un fotoliu de deputat.

Silvio Berlusconi revine în Parlamentul italian

Silvio Berlusconi a câștigat un loc în Senatul italian, după victoria formațiunii de extremă dreapta în alegerile de duminică. Politicianul a câștigat peste 50% dintre voturi pentru circumscripția de nord Monza, zonă în care deține o vilă și este patronul clubului local de fotbal, proaspăt promovat în Serie A.

„Voi încerca să acționez ca factor care va stabili jocul în următorul guvern”, le-a promis Berlusconi alegătorilor. În ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate specifice acesteia, Berlusconi și-a exprimat dorința să rămână în prima linie în politică.

Milionarul o va avea alături în Parlament și pe iubita lui, cu peste 50 de ani mai tânără. Marta Fascina, în vârstă de 32 de ani, a fost aleasă pentru un nou mandat de deputat în Sicilia, după ce a candidat din partea formațiunii Forza Italia. Ea a obținut 36% dintre voturi, în colegiul Marsala.

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, revine in Parlamentul din peninsula. Politicianul de 86 de ani si iubita sa ocupa locuri de top in conducerea tarii
Silvio Berlusconi si iubita lui, Marta Fascina

Berlusconi vizează postul de șef al Senatului

Odată cu câștigarea locului în Senat, Silvio Berlusconi va trebui să renunțe la fotoliul de europarlamentar, pe care îl ocupă din 2019. Fostul premier ar ținti să ajungă șef la Senat, scrie presa din peninsulă, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă.

În 2016, Berlusconi a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe cord, iar în 2020 a făcut o formă severă de Covid-19. Problemele nu s-au terminat aici, iar Berlusconi a mai avut nevoie de internări în spital și pe parcursul ultimului an.

Victoria extremei drepte în alegerile parlamentare din Italia reprezintă un fenomen cel puțin interesant. Alături de o victorie similară în Suedia, este pentru prima dată în ultimii 70 de ani când un partid post-fascist se află atât de aproape de a prelua puterea. Partidul Frații Italiei, condus de Giorgia Meloni, s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative de duminică și a revendicat formarea unui nou guvern.

Partidul Frații Italiei a rămas în opoziție la toate guvernele din 2018 până astăzi și a reușit să se impună ca alternativă, ajungând de la 4,3% din voturi la a convinge un sfert din electorat, potrivit primelor estimări.

Urmăriți Impact.ro și pe