Ultimă oră de la ANM! Meteorologii au emis cod portocaliu. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore în țară

Luiza Moldovan 16.06.2020, 11:26

Avertizări de la meteorologi pentru această după-amiază. Ploile vor acoperi aproape tot teritoriul țării și se vor manifesta sub formă de torente.

Vreme severă imediată!

Mesaj nou emis de ANM, de vreme severă imediată.

În zona : Județul Constanta: Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Corbu, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Fântânele;
Județul Tulcea: Tulcea, Babadag, Sarichioi, Valea Nucarilor, Frecăței, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : local – averse torențiale ce vor cumula 35…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat grindină și vijelie.

ANM a emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, pentru cea mai mare parte a țării. Restul țării se află sub cod galben.

Avertizare de vreme severă imediată
Avertizare de vreme severă imediată

Ploi torențiale în aproape toată țara

După-amiaza zilei de marți (16 iunie) vine cu averse torențiale în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova. Local, în Muntenia, se vor înregistra ploi torențiale, care vor acumula cantități de apă de peste 40 l/ mp și, pe arii restrânse, de 50 – 80 l/ mp.

În intervalul menționat vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Instabilitatea se va manifesta sub formă de frecvente descărcări electrice, averse torențiale, cantități de apă însemnate.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține și pe parcursul următoarelor zile.

Regimul termic diurn va caracteriza o vreme ușor răcoroasă, media regională a temperaturilor maxime urmând a fi de 24…25 de grade în perioada 15 – 21 iunie. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât, între 26 și 28 iunie, maximele vor fi de 28…29 de grade, apropiate de normele perioadei. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două
săptămâni de prognoză și se va concretiza prin valori de 15…16 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, astfel încât vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI