ULTIMA ORĂ. Dan Alexa, revenire de senzație în Banat. Politehnica Timișoara dă o lovitură de imagine înaintea startului noului sezon

Marian Cărăvan 20.08.2020, 10:44
ULTIMA ORĂ. Dan Alexa, revenire de senzație în Banat. Politehnica Timișoara dă o lovitură de imagine înaintea startului noului sezon

Divizionara secundă ASU Politehnica Timișoara a anunțat în urmă cu puțin timp numirea lui Dan Alexa în funcția de manager general al clubului din orașul de pe Bega. Acesta va fi prezentat oficial vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Mutare supriză în Banat. Dan Alexa, manager general la Politehnica Timișoara

După despărțirea de Rapid, la capătul unui sezon în care giuleștenii au ratat promovarea ăn primul eșalon, Dan Alexa a revenit în Banat, la gruparea susținută de marea masă a suporterilor alb-violeți, ASU Politehnica. „Chirurgul” va fi manager general la Poli, iar actualul antrenor principal, Octavian Benga, va rămâne pe funcție, informează site-ul oficial al clubului.

„Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului”, a declarat Dan Alexa.

„Bine ai revenit, Dan Alexa”, au postat timișorenii pe pagina oficială de Facebook.

Dan Alexa a promovat cu Timișoara în Liga 1. Cu ACS Poli

Dan Alexa este legat sufletește de Timișoara, unde a evoluat în perioada junioratului, dar a și debutat în fotbalul mare, la nivel de seniori. Totodată, ca antrenor a scris o pagină importantă în istoria Timișoarei fotbalistice, promovând cu ACS Poli în prima ligă, în anul 2015.

„Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment. Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el”, a mai spus Alexa, pentru site-ul oficial al clubului.

Născut la 28 octombrie 1979, la Caransebeș, Dan Alexa și-a făcut junioratul la CSS Caransebeș și LPS Banatul Timișoara. La nivel de seniori a evoluat pentru UM Timişoara, Rocar, FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti (alături de care a câştigat un titlu naţional şi de două ori Cupa României), Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru).

De asemenea, are șase prezențe în echipa națională, pentru care a marcat două goluri.

Debutul în antrenorat și l-a făcut la ACS Poli Timișoara, pe care a promovat-o în Liga 1, la capătul sezonului 2014-2015, pentru ca un sezon mai târziu să reediteze performanța cu Rapid București. Dan Alexa le-a mai antrenat pe ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi (formație pe care a promovat-o în Liga 1 în 2018), Astra Giurgiu și, din nou, Rapid.

Urmăriți Impact.ro și pe