ULTIMA ORĂ Cutremur în Grecia: Atena, zguduită de un cutremur cu magnitudinea de peste 5 grade

Alexandru Ioanid 19.07.2019, 14:45
ULTIMA ORĂ Cutremur în Grecia: Atena, zguduită de un cutremur cu magnitudinea de peste 5 grade

Un cutremur puternic s-a produs în Grecia, vineri. Autoritățile susțin că, din primele informații, seismul a fost unul puternic și s-a simțit în Atena. Primele estimări arată o magnitudine de peste 5,3 grade pe scara Richter.

Un cutremur puternic a lovit, vineri, Grecia, transmit agențiile internaționale de presă. Reporterii Associated Press susțin că seismul puternic a fost resimțit inclusiv în Atena, unde s-a produs panică pe străzi.

Oamenii au început să o ia la fugă speriați, dar, din primele informații, se pare că nu există victime. Inițial, primele informații indicau o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter.

Ulterior, oficialii eleni au anunțat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 pe scara Richter.

Cutremur puternic în Grecia: unde a fost localizat epicentrul

Primele informații arată că seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri. Epicentrul a fost localizat la 24 de kilometri distanță de capitala Atena.

Grecia e lovită de al doilea cutremur major în mai puțin de o săptămână. Sâmbăta trecută, un seism cu magnitudinea 4,7 pe scara Richter s-a produs în vestul Greciei, după cum anunța Institutul de Geodinamică din Atena.

Epicentrul seismului, înregistrat la ora locală 18.08 a fost localizat la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de oraşul Agrinio, la o adâncime de 28 de kilometri.

Nicio persoană nu a fost rănită și nici pagube nu au fost înregistrate.  Potrivit specialiștilor, Grecia se află într-o regiune seismică extrem de activă, iar cutremure de intensitate medie spre mare sunt destul de frecvente.

Urmăriți Impact.ro și pe