Ultima metodă prin care turiștii sunt prădați în vacanțele din Grecia. Mulți români au rămas fără bani

Beatrice Dumitru 30.06.2023, 11:55
Ultima metodă prin care turiștii sunt prădați în vacanțele din Grecia. Mulți români au rămas fără bani

Grecia este una dintre destinațiile turistice preferate ale românilor de câțiva ani buni și este luată cu asalt și în această vară. Dar trebuie să fie foarte atenți în ceea ce privește securitatea financiară pentru că unii au fost prădați chiar la hoteluri de cinci stele. Iată cum au rămas fără bani.

Români jefuiți în Grecia

Cei mai mulți dintre turiştii români care aleg să-și petreacă vacanța în Grecia preferă Thassos, Halkidiki şi Paralia Katerini. Dar tot mai mulți români au fost furați în ultimii ani, iar acum a apărut o nouă metodă prin care turiștii sunt prădați. Se cheamă metoda extracției.

Concret, o familie de români care a ales să-și petreacă vacanța în Thassos, la un hotel de cinci stele, a rămas fără bani după ce a căzut pradă hoților, iar sejurul s-a încheiat la poliție. Turiștii și-au dat seama chiar a doua zi că dintr-un portofel lăsat în seiful din cameră lipsesc 1.000 de euro. Hoții nu au luat toți banii, bazându-se pe faptul că oamenii nu vor observa dispariția câtorva bancnote.

Ultima metodă prin care turiștii sunt prădați în vacanțele din Grecia. Mulți români au rămas fără bani

Am contactat managerul și dânsul ne spunea că este imposibil, pentru că își cunoaște angajații și nu se poate întâmpla așa ceva în hotelul lui. Apoi am contactat poliția, a venit, a verificat dacă, cumva, seiful a fost forțat și ne-au chemat în următoarea zi la secție. A venit și… cred că era șeful poliției, care a zis că se poate vedea după intrările care au fost în cameră, să se scoată un raport”, a povestit românca, pentru Digi24.

Mașina spartă în parcarea hotelului

Probleme a avut și un alt cuplu de români care a dorit să petreacă 14 zile de concediu în stațiunea Halkidiki. Cei doi s-au trezit cu mașina spartă chiar în parcarea hotelului unde fuseseră cazați. Hoții au acționat în câteva minute, cât timp ei se aflau la recepție, și au furat două laptopuri și o valiză plină cu haine.

Pentru a evita astfel de incidente și pentru a avea un sejur liniștit, polițiștii îi sfătuiesc pe turiști să nu aibă asupra lor sume mari de bani, de preferat ca acestea să se afle pe carduri. De asemenea, oamenii să nu ia cu ei în vacanță obiecte de valoare. Pericolul este mai mare în zona continentală decât în insule, spun specialiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...