Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei. I-a transmis-o unui mare actor român

Cristian Cojocaru 19.11.2020, 16:17
Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei. I-a transmis-o unui mare actor român

Una dintre marile doamne ale teatrului românesc s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. Draga Olteanu Matei a lăsat în urmă o adevărată  avere culturală poporului românesc. Viața personală a fost una cu bune și mai puțin bune. Un mare actor român a fost cel care a auzit ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei.

Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a jucat în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. Actrița avea 50 de ani de carieră, iar pe 24 octombrie, împlinise vârsta de 87 de ani. Aceasta a mărturisit că viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești.

„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ dacă ştii să ţi-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele…m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi…”, îi spune Draga Olteanu Matei, realizatoarei TVR 2, Irina Păcurariu pentru emisiunea „Reţeaua de idoli”.

Deși cariera acesteia a fost una plină și logevivă, actriţa şi-a făcut timp şi pentru viaţa personală. Aceasta s-a căsătorit, dar nu a avut copii. Draga Olteanu Matei a dezvăluit că, deși îi erau foarte dragi copiii,  nu şi-a dorit să devină mamă. La un moment dat, aceasta a cochetat cu ideea de a adopta un copil. Actrița nu numai că a fost măcinată de acest gând, dar a mers și la biserică pentru a cere iertare că nu a dorit să aibă copii.

 “Am vorbit şi cu preoţii despre acest subiect. Toţi cei cu care am vorbit m-au înţeles, cu toate că nu sunt de acord. M-au înţeles şi m-au iertat. Eu sper să mă ierte şi Dumnezeu că nu am vrut copil”, a declarat aceasta la acea vreme.

Aceasta a avut de transmis si o dorință. Astfel că, un mare actor român a fost cel care a ascultat ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei.

Draga Olteanu Matei i-a mărturisit lui Ion Caramitru, care este ultima ei dorinţă.
Draga Olteanu Matei i-a mărturisit lui Ion Caramitru, care este ultima ei dorinţă.

Mărturisirea actriței

Marea actriță,  a avut o discuție cu reprezentanții UNITER în urmă cu căteva luni de zile. Aceasta i-a mărturisit lui Ion Caramitru, care este ultima ei dorinţă.

„La UNITER şi la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândeşte nimeni că acei oameni au fost cunoscuţi în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viaţa reală, care au imbătrânit. I-am şi spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost şi a jucat….acela e chipul pe care îl ştiu şi l-au iubit oamenii…”, se confesa îndrăgita actriţă.

În luna aprilie a anului 2014, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viaţă, soțul Dragăi Olteanu Matei, provocându-i o mare suferință actriței. Aceștia se simțeau suflete pereche, astfel că fiecare moment trăit, părea ca și cum ar fi fost una și aceeași ființă. Actrița a mai avut două căsnicii anterior. Una cu un ofițer de aviație cu care s-a căsătorit la vârsta de 18 ani, iar cealaltă, în timpul studenției, cu un diplomat. A divorțat în ambele căsnicii din cauza infidelității celor doi, potrivit okmagazine.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI