Momente dramatice la Euro 2020. Christian Eriksen, resuscitat pe teren. Danemarca – Finlanda este suspendat de UEFA

Ioana Bucur 12.06.2021, 20:07
Momente dramatice la Euro 2020. Christian Eriksen, resuscitat pe teren. Danemarca – Finlanda este suspendat de UEFA

Scene cumplite la Euro 2020. Christian Eriksen, resuscitat pe teren. Meciul Danemarca – Finlanda, suspendat de UEFA după prăbușirea pe teren, în timpul partidei, a vedetei naționalei daneze. Fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă.

Momente dramatice la Euro 2020. Christian Eriksen, resuscitat pe teren

Momente dramatice la Euro 2020. Starul echipei daneze, Christian Eriksen, resuscitat pe teren. Fotbalistul s-a prăbușit în timpul partidei cu Finlanda. Medicii au alergat spre el, intervenind de urgență. Sub privirile îngrozite ale coechipierilor săi, echipa medicală i-a făcut manevre de resuscitare în jur de 18 minute, folosind și defibrilatorul. S-a lăsat liniște pe stadion, iar miile de suporteri, danezi și finlandezi, au așteptat cu lacrimi în ochi să îl vadă din nou pe picioare.

Momentul dramatic s-a petrecut cu doar câteva minute înainte ca arbitrul să dea fluierul de final al primei reprize. În vârstă de 29 de ani, Christian Eriksen a căzut ca secerat, fără să fie atins de vreun adversar. Un jucător finlandez și-a pus mâinile în cap când l-a văzut întins pe gazon. Căpitanul Kjaer și portarul Schmeichel au încercat să o liniștească.

Jucătorii Danemarcei au făcut zid în jurul lui în timp ce primea îngrijiri medicale, mulți dintre ei neavând curajul să se uite la el. Prezentă pe stadion, soția fotbalistului a coborât pe gazon privindu-și soțul, în lacrimi.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. În cele din urmă, meciul Danemarca – Finlanda a fost suspendat de UEFA.

Primele imagini cu Christian Eriksen, scos pe targă de pe teren

Primele fotografii surprinse cu jucătorul danez, în timp ce era scos de medici, pe targă, de pe teren, au apărut deja în mediul online. Una dintre imagini îl arată pe Christian Eriksen conștient, cu ceea ce pare a fi o mască de oxigen pe față.

Christian Eriksen, resuscitat pe teren
Christian Eriksen, scos de pe teren, pe targă

Euro 2020: Programul meciurilor de sâmbătă

Programul partidelor care vor avea loc, sâmbătă, la Campionatul European de fotbal:

Grupa A

Ţara Galilor – Elveţia, ora 16.00

Grupa B

Danemarca – Finlanda, ora 19.00

Belgia – Rusia, ora 22.00.

Reprezentativa Ţării Galilor a remizat, sâmbătă, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata Elveţiei, într-un meci disputat la Baku, în grupa A a Campionatului European.

Golurile au fost marcate de Moore ’75 pentru galezi şi Embolo ’49 pentru elveţieni. În minutul 85, un gol marcat de elveţianul Gavranovic a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR.