UE va impune sancțiuni pentru două dintre fiicele lui Vladimir Putin. Cine sunt acestea și de ce le ține departe de ochii lumii președintele Rusiei

Ana Anitoiu 06.04.2022, 09:43
UE va impune sancțiuni pentru două dintre fiicele lui Vladimir Putin. Cine sunt acestea și de ce le ține departe de ochii lumii președintele Rusiei

Uniunea Europeană ia în considerare impunerea unor sancțiuni pentru fiicele lui Vladimir Putin, în contextul în care a ieșit la iveală faptul că soldații ruși au omorât civili în Ucraina. Președintele Rusiei le-a ținut întotdeauna departe de ochii lumii și a oferit foarte puține detalii despre ele, precum că au diplome universitare obținute în țara lor natală și că vorbesc mai multe limbi străine.

UE, sancțiuni pentru două dintre fiicele lui Vladimir Putin

Lista sancțiunilor propuse, ce încă are nevoie de aprobare din partea guvernelor europene și ar putea suferi modificări între timp, se referă și la alte persoane, inclusiv politicieni, oligarhi și membri ai familiilor acestora, precum și câțiva propagandiști.

Sancționarea fiicelor lui Vladimir Putin din căsnicia sa cu Ludmila Shkrebneva, Katerina și Maria, este în mare parte un demers simbolic, deoarece nu este clar dacă cele două au averi importante în Rusia. Însă, această decizia este menită să-i atragă atenția președintelui rus, potrivit time.com.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că nu are informații despre intenția Uniunii Europene de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin și că ar aștepta să vadă ce va fi anunțat oficial.

Uniunea Europeană mai intenționează să aplice sancțiuni cu efecte asupra câtorva entități din sectorul de apărare și asupra a patru bănci care au fost scoase din sistemul de plăți interbancare SWIFT, dar care încă nu au fost afectate în mod considerabil. Printre acestea se numără și VTB Bank PJSC. UE a propus și o interdicție a importurilor de cărbune rusesc. Pachetul de sancțiuni trebuie să fie aprobat de toți cei 27 de membri ai blocului comunitar.

UE va impune sanctiuni pentru doua dintre fiicele lui Vladimir Putin
Fiicele lui Vladimir Putin, Maria și Katerina

Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin. De ce le ține liderul rus departe de ochii lumii

Vladimir Putin și-a ținut întotdeauna fiicele departe de ochii lumii. De altfel, acestea au nume de familie diferite, iar Kremlinul nu a confirmat niciodată cum se numesc și nici nu a publicat imagini cu ele ca adulți.

În anul 2015, liderul rus Vladimir Putin a dat câteva detalii despre fiicele lui. Președintele Rusiei s-a lăudat atunci cu faptul că ambele femei au diplome universitare obținute în Rusia și că știu mai multe limbi străine.

„Fiicele mele trăiesc în Rusia și au studiat doar în țară. Sunt mândru de ele. Vorbesc fluent trei limbi străine. Nu vorbesc niciodată cu nimeni despre familia mea. Fiecare persoană are dreptul la propriul destin. Ele trăiesc propriile lor vieți, cu demnitate”, a spus atunci Vladimir Putin. Totuși, există zvonuri că cele două nu sunt singurii copii ai liderului rus.

„Nu toţi taţii sun la fel de iubitori cum este el. Şi le-a răsfăţat mereu, în timp ce sarcina disciplinei îmi revenea mie”, spunea la un moment dat și fosta soție a lui Vladimir Putin, Ludmila, citată pe site-ul guvernului rus.

Fiica cea mare a președintelui rus ar fi Maria Vorontsova. Femeia are 36 de ani și este coproprietar al companiei Nomenko, implicată într-un proiect de investiții în domeniul sănătății din Rusia. Cealaltă fiică a președintelui rus, Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani, conduce un institut de inteligență artificială în cadrul Universității de Stat din Moscova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...